Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 29 april 2014

Zwanger? Er komt een alcohol waarschuwing, alleen voor zwangere vrouwen.........

Vanmorgen was van Dalen, de directeur van 'Stap' (Stichting Alcoholpreventie*) te horen bij BNR, rond 8.40 u. Hij was daar om te spreken over het convenant dat de harddrugsproducenten in de alcoholindustrie hebben gesloten met de zwaar disfunctionerend PvdA staatssecretaris van Rijn en zijn baas, VVD helleveeg Schippers. In dit convenant beloofde deze harddrugsproducenten, dat op alcohol een waarschuwing voor zwangere vrouwen komt te staan. Van Dalen stelde terecht, dat minstens een kwart van deze producenten hier niet aan mee zal doen en hij verwacht, dat de waarschuwing met een loep gezocht zal moeten worden op de verpakking, daar er weliswaar een voorkeur voor een grote waarschuwing is, uitgesproken door Schippers, maar ja, een convenant, dus...........

Wat ik niet begrijp, dat van Dalen, die bij tijd en wijle fel van leer trekt, niet allang de overheid openlijk aan de schandpaal heeft genageld, met de eis, dat er onmiddellijk (en niet zoals bij dit convenant in 2016...) op elke fles, en op elk blik en karton een waarschuwing komt, voor alle alcoholgebruikers plus een onmiddellijk verbod op alle alcoholreclames. Immers alcohol is een verslavende harddrug, die de maatschappij en het individu, direct en indirect verreweg de meeste schade toebrengt (vergeleken met alle andere harddrugs). Te vrezen is dan ook, dat van Dalen ofwel belang heeft, dat alcohol een groot probleem blijft (zo blijft zijn dikbetaalde baan behouden), of hij heeft zelf belangen in de alcoholindustrie......... Wat betreft de politici is dat wel duidelijk, zij hebben belangen in de alcohol-harddrugsindustrie, anders hadden deze volksverlakkers allang veel strengere maatregelen getroffen, zoals een reclameverbod, zij zijn immers ook verantwoordelijk voor de volksgezondheid!! Bovendien brengt deze harddrug een berg belastinggeld in het laatje!

*Deze stichting heeft nog een andere toevoeging: 'Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid', of dit iets te maken heeft, met subsidie verstrekking, weet ik niet, lijkt me een onderzoek waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten