Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 19 mei 2015

Drugsvoorlichting lagere scholen wekt juist belangstelling........

Het Trimbos-instituut heeft bekend gemaakt, dat voorlichting over 'alcohol, drugs en tabak' voor groep zeven en acht van de basisschool contraproductief werkt. Kinderen ontwikkelen pas belangstelling voor deze producten, in het voortgezet onderwijs, aldus dit meer dan lamme instituut. Vanmorgen was op BNR (na 11.30 u.) Jolanda Stokx van GGD Limburg-Noord te horen, zij stelde, dat haar organisatie, blindelings de bevindingen van het Trimbos-instituut volgt en dat de GGD in dat gebied, stopt met deze voorlichting aan groep 7 en 8. Volgens Stokx wekt deze voorlichting juist belangstelling voor deze middelen bij de kinderen. Wel zal de GGD nog steeds voorlichting geven aan de ouders van deze leerlingen..... Vreemd overigens, dat een organisatie die voorlichting geeft op scholen en dat al een aantal jaren, nooit heeft onderzocht, of die voorlichting zinvol is of niet.......

Voorlichting over 'alcohol, drugs en tabak...' ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Alleen al die scheiding tussen alcohol en drugs, totaal belachelijk, aangezien alcohol de harddrug is, waarbij vergeleken alle andere harddrugs samen, nog niet in de schaduw kunnen staan, als het gaat om alle directe en indirecte schade veroorzaakt door alcohol, zo overlijden er dagelijks 12 mensen in Nederland, aan de gevolgen van alcoholverslaving/'misbruik..........' Heeft u de GGD en het Trimbos-instituut wel eens gehoord met alleen al een pleidooi tegen alcoholreclames, ik niet!!

BNR's slijmkwijl van Liempt vroeg Stokx of ze zelf ooit drugs heeft gebruikt. Nou dat heeft Stokx niet, volgens eigen zeggen, wedden dat ze regelmatig alcohol gebruikt???!!! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

2 opmerkingen:

  1. Geachte Anoniem,

    dank voor uw uitgebreide, sterk onderbouwde reactie. U geeft er blijk van, een echte opvoedkundige te zijn, die de kinderziel feilloos analyseert!

    Al moet ik dan wel weer erkennen, dat gezien uw reactie, uw kennis over drugs, deze uw kennis op het gebied van de pedagogie, nog overtreft!

    Bravo!

    Met vriendelijke groet.

    BeantwoordenVerwijderen