Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 26 mei 2015

CBS: Consumentenvertrouwen gestegen, ofwel: het CBS goochelt door!!

Het CBS blijft ons bestoken met positieve cijferpraatjes, dat is dan ook de taak, van deze overheidsdienst, zoveel mogelijk het rotte beleid van Rutte 2 verdedigen en desnoods met een hele berg fantasie, dat 'desnoods' kan intussen wel weggelaten worden ...... Afgelopen vrijdag was het weer zover: bij BNR de opper-goochelaar praatjesmaker, Peter Hein van Mulligen van het CBS, hij kwam met het nieuws dat  het consumentenvertrouwen is gestegen, hier noemde van Mulligen geen cijfers, maar stelde dat het andermaal 'positief' is...... In maart (j.l.) zijn de consumentenuitgaven met bijna 2% gestegen t.o.v. maart 2014. Van Mulligen wijt dit o.a. het meer gebruik van gas, daar maart 2015 een stuk kouder was, dan dezelfde maand vorig jaar. Volgens van Mulligen was dit dan ook de grootste factor, die voor de stijging zorgde..... Met andere woorden: als de temperatuur lager is, stijgen niet alleen de uitgaven, maar ook het consumentenvertrouwen! ha! ha! ha! ha! Wel stelde hij tot twee keer toe, dat er een stijging in de hele consumentenbestedingen is te zien, zoals meubels, kleding en elektronische producten...... Zoals op deze plek al eerder gesteld: veel consumenten hebben een aantal jaren grotere uitgaven uitgesteld, daar komt een keer een eind aan en moet je wel overgaan tot aankoop, daar of je kleding/schoeisel te ver versleten raakt, of een elektronische apparaat het echt heeft begeven.....

Dit alles ontlokte bij 'onze' goochelaar Mulligen de volgende uitlatingen: er zijn nog maar weinig consumenten die nog bezuinigen........ Hé van Mulligen, zo'n 4 miljoen mensen leven tegen, op, of onder de armoedegrens, deze mensen kunnen alleen via de liefdadigheid van derden, of de bijzondere bijstand extra zaken aanschaffen....... Trouwens 'bijna 2%', terwijl het grootste deel van deze stijging aan gasverbruik is te danken, ik neem aan, dat er voor de stijging op andere producten en diensten minder dan 1% overblijft, waar gaat dit dan nog over????? Nog zo één: volgens van Mulligen zijn er meer mensen aan het werk, ja zo'n 2.000 mensen, op een beroepsbevolking van 7,2 miljoen eind 2014, dat is iets meer dan 0,01%..... ha! ha! ha! ha! Dit is zo'n laag percentage dat het binnen een week weer kan verdampen!!

Maar het klinkt wel lekker positief hè, het consumentenvertrouwen is gestegen (op basis van twee procent groei??) en dan maar hopen dat iedereen er in trapt en zelfs als men geen cent bezit, toch maar op de pof gaat kopen!!!

Zie ook: 'CBS ziet 'sterke groei' van de consumptie in februari..... Gelukkig goochelt het CBS er nog flink op los!'

       en: 'CBS goochelt met consumentenvertrouwen.......... OEI!!'

Voor meer berichten over het CBS (goochelinstituut), klik op het betreffende label, onder dit bericht. Voor meer 'verfijnde' resultaten, klik op het label 'Peter Hein van Mulligen'.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten