Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 22 mei 2015

ABN Amro naar de beurs...... Weg miljarden aan belastinggeld, maar feest bij de top, volgend jaar een dikke loonsverhoging en dito bonus!!

In aanloop van de aankondiging, die vanmiddag na de ministerraad zal worden gedaan*, had Radio1 gisteren een neoliberale 'expert' binnen gehaald, om het volk de grote leugen nog eens uit te leggen...... Het ging hier om Amba Zeggen, risk management aan de Amsterdamse business school van de UvA. Volgens deze volwaardige kuttekop (klinkt toch beter zonder 'n') zijn er al miljoenen gestoken in de voorbereiding op het naar de beurs gaan van deze bank. Om te voorkomen dat daar weer gezeur over komt, moet er nu worden doorgepakt, aldus de topidioot........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Nou die paar miljoen, op alle verloren miljarden, maakt niet uit Zeggen, laten we maar lekker wachten, tot al die miljarden aan belastinggeld terug zijn, al moet het godverdomme 50 jaar duren!!!!

De excuses van de arrogante VVD hufter Zalm, zijn volgens de trut wel bedoeld om de beursgang alsnog mogelijk te maken, ook al had de lopende PvdA wanprestatie Dijsselbloem beloofd, pas in het najaar opnieuw te kijken, of de bank naar de beurs kan..... Dat is voor Zeggen ook voldoende, bovendien zo zei deze ongelofelijke paardenkut is die beloning helemaal geen punt, als de bank maar goed wordt bestuurd...... ha! ha! ha! ha! ha! Ja, daar ontbreekt het nog steeds aan trut! De bank wil zich verder vergroten in het buitenland, zodat we straks weer een bank hebben, die te groot is om om te vallen, ook al stelt Zeggen, dat de zaakjes van de banken en daarmee van ABN Amro, al dik in orde zijn....... ha! ha! ha! ha! ha! Met 3% kapitaalbuffer??? Laat je nakijken, imbeciel!!!

En weer is de belastingbetaler genaaid, meer dan 15 miljard (!!!) aan belastinggeld door het bankenputje, nog steeds mogen wij inleveren, voor de grote ellende veroorzaakt door de banken. Dan mogen we nog van geluk spreken dat we niet in Griekenland wonen, want daar kan een groot deel van het volk allang de medicijnen en noodzakelijke behandelingen in ziekenhuizen niet meer betalen, met grote dank aan onze banken!!!

Economie 'deskundige' Koelewijn, van 'universiteit' Nijenrode, werd vanmorgen in het Radio1 journaal (dit keer de onafhankelijke zendgemachtigde NOS) gehoord, als had hij de wijsheid in pacht. Uiteraard stelde deze plork, die heel de bankencrisis niet zag aankomen en waarschuwende collega's voor deze crisis, als idioot afschilderde, dat de bank als de bliksem naar de beurs moet. Uitstel betekent volgens Koelewijn, een lagere opbrengst aan de beurs....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Moet u nagaan, de banken zijn een stuk minder interessant voor beleggers, sinds de bankencrisis, die in 2008 uitbrak, maar om de waarde van de bank vast te houden, moet deze nu verkocht worden????? Je kan met evenwel recht zeggen, dat de bank na jaren goed presteren juist veel meer waard wordt!!!

Koelewijn stelde dat een vijandige (buitenlandse) overname niet mogelijk zal zijn, omdat de aandelen gecertificeerd worden....... ha! ha! ha! ha! ha! Hij werd even later voor lul gezet in het BNR nieuws van 8.30 u. Hier gaf een woordvoerder van de VEB, Errol Keyner te kennen, dat de waarde van ABN Amro nog verder zal zakken met gecertificeerde aandelen, daar aandeelhouders deze aandelen niet interessant vinden!! Buiten wat deze Keyner te melden heeft, is het wel brutaal hè, de aandeelhouders zijn ontzien in 2008, niet zij, maar de belastingbetaler mocht en mag bloeden en dan nu een grote bek opzetten.........

* Zojuist hoor ik, dat de beursgang van ABN Amro naar de beurs gaat.......
Excuseer: GODGLOEIENDEGODVERDOMME!!!!

Benieuwd hoe lang het na de beursgang zal duren, voordat de top van ABN Amro zichzelf vette loonsverhogingen en dito bonussen toe zal kennen.........

Voor meer berichten over Zalm, ABN Amro, Koelewijn en of Errol Keyner, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Toevoeging op 26 mei jl., n.a.v. de reactie die Aleke Engels op dit bericht gaf, hierin o.a. de link naar een YouTube filmpje van André Stemvee 'Graaien graaien graaien', kijken mensen, geweldig en bijzonder humoristisch!!

Zie ook: 'Banken hebben echt geleerd van de door hen veroorzaakte crisis.... Nieuw: bankfraude met valutakoersen!!!'

4 opmerkingen:

 1. Ik denk dat dit lied heel toepasselijk is, voor uw en ook mijn kijk op ABN AMRO.
  https://youtu.be/IyCDwAclcGQ
  Sahra Wagenknecht heeft al in 2012 een boek geschreven over het "zieke bankwezen"! Groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Aleke,

  dank voor jou reactie en geweldige toevoeging! Wat een geweldig filmpje... ha! ha! ha! ha! Zal zo een directe link onder het bovenstaande bericht plaatsen.

  met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je de bedoeling van het filmpje hebt begrepen: lachen om niet te hoeven huilen!.(Ik had op mijn blog ong. 5 weken geleden n.a.v. ABN AMRO het andere lied van Andre Stemvee er op gezet).Sinds kort volg ik je blog en blijf dit doen. Ik vind jouw kijk op de gebeurtenissen helder, scherpzinnig en op een eigen-wijze verwoord! Hartelijke groeten!

   Verwijderen
 3. Beste Aleke,

  nogmaals mijn dank! Zal jouw blog ook volgen. Voor de lezer, het adres van Aleke's blog: http://alekeblog.blogspot.nl (of klik op de link onderaan deze pagina).
  Met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen