Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 24 mei 2015

Mineke Schipper ('Bloot of bedekt') is geen fundamentalistisch vegetariër, 'dus' eet wel vis...... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

De laatste maanden stem ik op zaterdag rond 11.00 u. af op het Belgische Radio1 (Ziggo kabel FM 93.60), een welkom alternatief voor de landelijke Nederlandse zenders Radio1 en BNR. Waar bij de eerste het schijtvervelende programma van Frits Spits 'De Taalstaat' bezig is en op BNR een stel goedverdienende ZZP'ers net doen, of het merendeel van de ZZP' ers dat geheel en al uit vrije wil zijn.... Het programma op de Belzenzender 'De Interne Keuken' is een leuk programma met een aantal interviews, waar wel echt de tijd wordt genomen voor de gasten, in tegenstelling tot het overgrote deel van de 'interviews' op het Nederlandse Radio1 en BNR.

Gisteren was daar een Nederlandse schrijfster (en emeritus hoogleraar), Mineke Schipper, zei heeft een boek geschreven met de titel 'Bloot of bedekt', dat zo te horen heel interessant en humoristisch is, dus beoordeel of het mooi geschreven is en aanschaffen!! Prijs € 19,95. ISBN: 9789035141056. Als dit bedrag te hoog is voor u, verzoek dan uw bibliotheek het aan te schaffen.

In dit programma ('De Interne Keuken'), krijgen de gasten ook een lunch voorgeschoteld. De presentator kondigde aan dat mw. Schipper haar eigen boterhammen had meegenomen. Ze verklaarde dit, omdat ze, zoals ze zei, vegetariër is...... Wat ze dan op brood bij zich had. Welnu kaas en...... makreel!!! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Dat leidde ook tot verwondering in de studio. Daarop verklaarde mw. Schipper, dat ze geen 'fundamentalistisch vegetariër' is....... ha! ha! ha! ha! ha! Oh, nooit geweten, dat vegetariërs ook al zijn gebombardeerd tot fundamentalisten!!! Jezus op een lek houtvlot!!

Beste mevrouw Schipper,

ik hoorde uw uitlating op de radio over vegetarisme. Graag wil ik u er op wijzen, dat vegetarisme en zelfs veganisme niets met fundamentalisme te maken hebben.... Voorts zou ik op willen merken (wat ik dan ook doe), dat u wellicht af en toe vegetarisch eet, maar dat u daarmee geen vegetariër bent! U weet het wellicht niet, maar de gruwelijkste dood voor 'consumptie dieren', is wel die voor vissen. Deze dieren kunnen na te zijn opgevist nog uren doorleven. Ze gaan weliswaar dood, maar uiterst langzaam, de hersenen blijven nog lang gewoon door functioneren, in tegenstelling tot een mens, die te water raakt en verdrinkt. Om over het levend slachten van deze dieren maar te zwijgen. U gelooft toch niet echt, dat vissen geen gevoel hebben? Daar schat ik u echt iets te intelligent voor in.......

Met vriendelijke groet,
uw toegewijde Azijnpisser.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten