Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 19 mei 2015

Ruding herkent veel uit het boek van Luyendijk 'Dit kan niet waar zijn....' Dat verbaast me niets........ ha! ha! ha! ha! ha!

Afgelopen zondag in Buitenhof een discussie tussen Joris Luyendijk, die een boek schreef over de Londense bankwereld getiteld 'Dit kan niet waar zijn' en oud-politicus en bankier Onno Ruding, de CDA topgraaier. De 'discussie' handelde dan ook over het boek van Luyendijk. Ruding had het boek gelezen en wel zo goed, dat hij twee pagina's kon noemen, waarmee hij het gelijk van zijn oplichterspraatjes wilde bewijzen. Pieter Jan Hagens was de waardeloze presentator, die Luyendijk 'iets' te vaak onderbrak en ook bij het noemen van die pagina's kreeg Luyendijk niet de gelegenheid zijn punt te maken....

Zoals gezegd, Ruding had het boek gelezen en herkent veel in het boek, zoals hij stelde...... Maarrrrrr Ruding is het er niet mee eens, dat er zo goed als niets is veranderd..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Nee, dat zagen we onlangs nog bij de schofterige loonsverhoging, die de ABN Amro top zichzelf had toegekend....... Ook zijn er wereldwijd al minstens weer 10 vormen van bankproducten, waar zelfs deskundigen van zeggen, dat ze niet te doorgronden zijn, voor de gemiddelde burger....... Nee, er is echt ontzettend veel veranderd Ruding!!! Waanzinnig!!!

Lullig genoeg begon zelfs Luyendijk in te binden en stelde hij al vrij snel, dat het in Nederland allemaal wel meevalt......... Zie het voorgaande zou ik zeggen!!!! Gesproken werd o.a. over amoraliteit ('niet te verwarren met: 'immoraliteit...' ha! ha!), dit is legaal handelen, terwijl het eigenlijk niet door de beugel zou moeten kunnen....... Volgens Ruding, die zich scheel heeft 'verdiend' bij de Citibank in de VS, waar hij meehielp aan het grote bankendebacle van 2008, houdt hij zich zelf al 10 jaar aan de 'regel' dat als iets kan, het niet hoeft te worden uitgevoerd....... ha! ha! ha! ha! ha! Vandaar dat hij jaren in de top van Citibank zat!!!, een bank die ook keihard op de immorele bek ging!!

Volgens Ruding zijn de kapitaalbuffers, die banken aan moeten houden, 'gigantisch' verhoogd, hij doelde hier op een 'bruto manier van berekenen' die cijfers van 10% en iets meer laten zien, terwijl de eis 3% is...... Tot wel 4 keer toe vertelde deze grofgraaier er wel bij, dat de buffer wel 'wat' hoger kan.... ha! ha! ha! ha! ha! Ja hè, Ruding 30% komt pas echt in de buurt van een serieuze buffer.... Ongelofelijk, maar zowel Hagens als Luyendijk vroegen Ruding niet, of de buffers nu groot genoeg zijn, om een klap als in 2008 te kunnen verdragen....... Het antwoord daarop is een volmondig: nee!!! (zelfs niet met een echte 10% verhoging van de buffer sinds 2008....).

Ruding stelde voorts, dat het toezicht veel strenger is geworden...... Logisch dat deze drollenpoetser dit zegt, immers hij hielp zelf mee deze nieuwe regels op te stellen..... ha! ha! ha! ha! Godallemachtig waar haalt deze bedrieger het gore lef vandaan???!!! Overigens zei Ruding in 2008, toen zo ongeveer de omvang van de schade bekend werd, dat 'het allemaal wel mee viel.....' Terwijl er honderden miljarden (belastinggeld) door het putje waren verdwenen, waarvoor de grote onderlaag de hoofdprijs mocht en mag betalen....... Ach ja, wat zou Ruding anders moeten zeggen, als hij zelf medeveroorzaker is, van één van de grootste crises van de afgelopen 100 jaar???!!! Ruding durfde te zeggen, dat hij binnen Citibank had gewaarschuwd (voor de crisis van 2008), maar dat niemand naar hem wilde luisteren...... ha! ha! ha! ha! Hé Ruding dat was alleen geloofwaardig geweest, als je daarop je ontslag had ingediend, met de opmerking, dat je niet verantwoordelijk wilde zijn, voor de enorme gevolgen, die e.e.a. teweeg zou kunnen brengen, aangezien jij dat niet deed, ben jij mede hoofdverantwoordelijke........ Wat een smerige, kleine oplichter!!

Overigens stelde ik eerder, dat zowel Hagens als Luyendijk niet aan Ruding vroegen, of een debacle als dat van 2008 nog mogelijk was, echter daar kwam Ruding zelf op terug en hij stelde, dat het wel nog eens mis kan gaan, maar dat de kans daarop veel kleiner is, aldus Ruding....... ha! ha! ha! ha! ha! Dit zegt Ruding dus, nadat hij eerst durfde te stellen, dat het toezicht veel strenger is, de kapitaalbuffer gigantisch veel groter is en hij sprak over 'amoraliteit'.........

Wat betreft de 'foute prikkels' (lees: bonussen op de al enorme inkomens van de bankentop) die waren verkeerd aldus Ruding. Al stelt hij wel, dat bonussen moeten kunnen (op de al onbeschoft hoge salarissen), maar dat ze pas na een paar jaar uitgekeerd moeten worden in obligaties....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Ruding zei verder dat de bonussen in Nederland enorm veel lager zijn, dan elders...... 'Alweer niet' het commentaar van Hagens of Luyendijk, dat de salarissen daarop enorm zijn verhoogd, iets dat men, zoals we nu weten, onlangs nog eens 'dunnetjes' over wilde doen bij ABN Amro (ook daar was Ruding werkzaam in het verleden)........ Al evenmin iets van deze 2 over de slechte betaling van het lagere personeel, dat bovendien soms met bossen tegelijk wordt ontslagen...... Nee, Luyendijk begon zich zelfs pissig uit te spreken, over het gezeik rond bonussen, alsof die er juist niet voor gezorgd hebben, dat de boel uiteindelijk in 2008 vastliep.......... Luyendijk vindt bonussen zelfs geen probleem....... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

De bankiers (de mensen uit de top van de banken) in Londen, die Luyendijk te woord wilden staan voor zijn boek, deden dat allen anoniem. Nou dat vond gods rentmeester Ruding totaal overbodig, hij zat nu toch immers ook in de studio???? ha! ha! ha! ha! Alsof hij de banken zojuist een zware klap had toegebracht met zijn lobbypraatje voor de banken!!!

Ruding had overigens nog een paar keer een grote bek, over de uiterst zuinige (dus amper aanvallende) teksten van Luyendijk en eiste daar ter plekke een excuus voor, zelfs tot 3 keer toe!!! Ja hij durft wel hè?? Ach, het tuig dat banken bestuurt en die met de crisis van 2008 zovelen in grote ellende heeft gestort, doet de laatste paar jaar niet anders, dan weer een grote bek opzetten, over wat men van hen vindt en durft zelfs de politiek bij grote regelmaat de les te lezen, alsof men volkomen in het recht staat..... Allemaal goed voor het 'praatjescircuit', waar Ruding ongetwijfeld een dure gast is, een circuit waar men grote bewondering heeft voor figuren als Ruding, die de boel zo openlijk hebben geflest met hun wanprestaties en toch een grote bek durven op te zetten, alsof hen totaal geen blaam treft.......

Luyendijk probeerde zelfs Ruding een paar keer te strikken, voor een overleg tussen politici en bankiers, over een totale hervorming van de banken (en andere financiële instellingen, neem ik aan), dus buffers die er echt toe doen en echt maatschappelijk verantwoord bankieren.... ha! ha! ha! ha! ha! Het was Luyendijk waarschijnlijk ontgaan, dat Ruding vertelde, in de EU, als oud bankier, aan het 'nieuwe strenge toezicht...' te hebben meegewerkt.... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!
Ongelofelijk mensen, wat een vertoning...!!!

Zie ook: 'Citigroup betaalt 100 miljoen in een schikking met justitie VS om verdere vervolging te voorkomen i.z. Libor schandaal........'

        en: 'Ruding (CDA, o.a. ex- Citibank) leest Nederland de les en wil meer armslag voor de banken......'

        en: 'Onno Ruding (CDA): salarissen normeren is gevaarlijk......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

        en: 'Banken hebben echt geleerd van de door hen veroorzaakte crisis.... Nieuw: bankfraude met valutakoersen!!!'

        en: 'Ruding alweer over een mank schuldenpaard getild'

        en: 'Ruding alweer over een mank schuldenpaard getild 2'

        en: 'Ruding: 'de burger wil hervormingen.......' ha! ha! ha! ha! ha!'

        en: 'Onno Ruding leest de les... zandzakken voor de deur!'

        en: 'De bankencode, de Jager en Ruding'

        en: 'De bankencode of hoe er niets verandert'

Voor meer berichten over superschoft Ruding, klik op het label met zijn naam, onder dit bericht. Ruding die als minister miljarden uit de pensioenpot stal, de figuur die via het IMF velen in ontwikkelingslanden, het weinige dat ze nog hadden, heeft ontnomen en zoals gezegd met de crisis van 2008 (die voortduurt tot de dag van vandaag) heeft gezorgd: -dat de werkloosheid hier op is gelopen, tot boven de één miljoen (het echte cijfer), -dat het aantal mensen dat tegen, op of onder de armoedegrens moet leven, sinds 2008 is opgelopen tot boven de 4 miljoen mensen, -dat het aantal huisuitzettingen alle records heeft gebroken, idem het aantal faillissementen en dat de crisis hier harder huishoudt, dan in ons omringende landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten