Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 18 mei 2015

Linda Polman en 'Death Row Dollies': 'doodstraf is alleen mogelijk in een land met een perfect rechtssysteem........' AUW!!!!

Linda Polman heeft, héééél origineel een boek geschreven, over vrouwen die in de VS verliefd worden op een ter dood veroordeelde, het boek heet: 'Death Row Dollies'. Origineel? Nee, volgens mij bestaan er in de VS al minstens drie documentaires over dit onderwerp en zoals dat gaat, is dit meestal een zwakke afspiegeling van het aantal geschreven boeken, over hetzelfde onderwerp. 'Maar goed...'

Polman stelde afgelopen vrijdag bij BNR (na 11.30 u.), dat een doodstraf eigenlijk alleen kan bestaan, in een land met een perfect rechtssysteem, al zei ze dat op de manier, als in de kop van dit bericht. Maar wat een uitlating hè?? Hé Polman, als een land de doodstraf kent, betekent dat simpelweg al, dat het rechtssysteem daar bijzonder slecht werkt!!!! Gelukkig erkent ze wel, dat de Verenigde Staten geen perfect rechtssysteem hebben.... Maar intussen heeft ze ondanks alle ellende wel gezegd, dat de doodstraf te verdedigen is....... Even wat ellende die deze ter dood veroordeelden meemaken: -De ter dood veroordeelden zitten vele jaren in de dodencel, voor ze geëxecuteerd worden, je hoeft geen Einstein te zijn, om te bedenken, wat dit met je geest doet: het is een ongelofelijke zware geestelijke marteling! -Als ter dood veroordeelde kan je alleen overleven, als je hulp van buiten de gevangenis hebt, anders loop je zelfs de kans scheurbuik op te lopen..... (dit wist ik niet en dit hoorde ik Polman afgelopen zaterdag op het Belgische Radio1 zeggen). -De praktijk wijst maar al te vaak uit, dat heel veel gevangenen ten onrechte zijn veroordeeld voor het zware misdrijf, waar ze de doodstraf voor kregen opgelegd...... Dat laatste noemde Polman overigens zelf ook.

Volgens Polman heeft het aantal ter dood veroordeelden, niets met de huidskleur te maken, maar alles met armoede........ ha! ha! ha ha! ha! Dan moet Polman toch eens gaan onderzoeken, hoeveel gekleurde gevangenen de VS telt en dat vergelijken met het aantal gevangenen van de andere bevolkingsgroepen, dan zal ze zien, dat gekleurden oververtegenwoordigd zijn in de VS gevangenissen............ Eén ding is zeker: van die gevangenen is maar een heel klein percentage niet afkomstig uit 'arme gebieden' en wijken, dat heeft Polman wel goed gezien.....

Overigens werden aan dit verschijnsel een paar afleveringen gewijd, in de (echt) komische serie 'Reno 911', hier een link naar de laatste aflevering met dit onderwerp 'Reno 911 Wiegel and Craig get married'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten