Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 15 mei 2015

Lea Bouwmeester (PvdA Tweede Kamer): Lobby is goed....... 'Lobbycratie' in Brussel, daar gaan uw belangen, nu nog een getekend TTIP verdrag en u kan helemaal in de stront zakken!!!

Ik had het al eens eerder gehoord, het enorme aantal lobbyisten in Brussel, voor het door ons aller 'gekozen' EU parlement.... Kwam het bericht gisteren deels weer tegen op de site van Foodwatch.

Het aantal lobbyisten in Brussel is (houdt u vast!) 30.000!!! Dat betekent dat er voor elke Europarlementariër maar liefst 40 lobbyisten klaar staan. Twee derde van dit aantal lobbyisten, werkt voor de industrie en voor Foodwatch van belang, dus ook voor de voedselindustrie.....

Naar schatting wordt 75% van de wetgeving beïnvloed door lobbyisme, aldus Foodwatch. Dat vind ik nogal slap gesteld, zeker als je ziet hoeveel politici zelf lobbyist zijn, van vaak meerdere bedrijfstakken, dan wel financiële instellingen. Daardoor wordt het grootste deel, ik schat zo'n 90%, van de Brusselse wetgeving bepaald door de financiële maffia en de georganiseerde misdadigers van de grote bedrijven......... Deze lobbyende politici en hun directe invloed, zijn dan ook niet meegenomen in dit onderzoek......

Verder zou uit onderzoek blijken, dat stiekeme lobby vooral de oorzaak is van corruptie (dat is dus aan de hand door die eerder genoemde tweederde van het aantal lobbyisten, die voor de industrie werkt)...... Risico's op belangenverstrengeling zijn aanzienlijk, aldus Foodwatch...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Nou dat is wel weer het eufemisme van de maand! Een risico? Dat risico is allang waarheid geworden!!! De conclusie van Foodwatch is dat burgers onvoldoende worden beschermd....... Dat is niet alleen een eufemisme, maar het gaat nog wel even wat verder dan dat, immers de EU wordt door de bevolking van de EU gekozen en is daarmee een volksvertegenwoordiging en niet een bedrijvenvertegenwoordiging (al kan je dat laatste wel stellen, gezien het aantal lobbyisten dat in Brussel werkzaam is). M.a.w. niet de belangen van de burgers worden behartigd, maar die van het grootkapitaal!!! Dat daardoor de burgers onvoldoende worden beschermd, is een logisch uitvloeisel!!! Kortom in feite functioneert de democratie in Brussel (en Den Haag) niet meer, zoals zou moeten........ PvdA oplichter Bouwmeester zei onlangs nog, dat lobby in de politiek een goede zaak is......* ha! ha! ha! ha! ha!

Met het TTIP verdrag, waar bedrijven met politici in het geheim overleggen hoe een vrijhandelsverdrag tussen de EU en de VS eruit moet komen te zien, zullen we uiteindelijk nog meer geregeerd worden door de grote bedrijven. Dat laten de andere vrijhandelsverdragen zien, die de VS in het verleden met landen, of groepen van landen afsloot. Dat is dan ook de reden, dat deze onderhandelingen in het geheim worden gevoerd. Een voorbeeld is Monsanto, die nu staten in de VS voor de rechter daagt, daar die staten van Monsanto eisen, dat er op de etiketten van producten vermeld moet worden, of er gentech voedsel is gebruikt....... Dat wil Monsanto niet, daar veel consumenten deze troep niet willen eten, dit vanwege de gevaren voor de volksgezondheid (waar een aantal wetenschappers voor waarschuwen), gevaren die veel forser moeten worden onderzocht, bijvoorbeeld op lange termijn schade....... Bovendien procedeert Monsanto boeren kapot, die door natuurlijke verspreiding een aantal Monsanto gentech planten, op hun akkers hebben staan. Monsanto beweert dat deze boeren willens en wetens hun plantmateriaal gebruiken en eisen een vergoeding voor het totale grondgebied, waarop die bepaalde 'Monsanto planten' (in geringe mate) voorkomen........... Economisch gewin gaat al ver voor op de volksgezondheid, dit zal met het TTIP verdrag nog veel verder gaan!!

* Zie: 'Lea Bouwmeester: lobbyen is goed.......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

Op 5 juli 2021 aan de kop toegevoegd: PvdA Tweede Kamer. Benieuwd wat ze tegenwoordig doet, het zal me niet verbazen als ze een vette baan heeft bij een grootvervuiler.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten