Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 3 februari 2011

De bankencode of hoe er niets verandert

Gisteren was er een hoorzitting in de 2e kamer over de werking van de door de sector zelf ingestelde 'bankencode'. Dat die niet werkt, kan alleen een garnaal ontgaan zijn. Premtime (radio1 10.30-11.00u.) had dit onderwerp gisteren in het programma. Aan het woord o.a. baron Sweder van Wijnbergen (baron dus van adel, u weet wel, de lui die in ver vergane tijden het beste waren in roven, verkrachten, moorden en dictatoriale macht uitoefenen) hij vindt dat de ABN Amro zo snel mogelijk uit overheidshanden moet. Even later vertelt hij, dat hij in het verleden Mexico meehielp in een bankencrisis, de banken werden daar geprivatiseerd, dat ging mis en hij hielp mee de boel op te lossen.

Wel lef om dit te noemen, e.e.a. was het gevolg van gerotzooi met drugsgelden, familie Bush, Delmonte, Citybank, ABN Amro(!) en 'onze' Onno Ruding speelde ook nog een bedenkelijke rol.
Terug naar de hoorzitting, Boele Staal, het orakel van de Nederlandse banken was vanmorgen in Goedemorgen Nederland (radio1 na 9.30u.). Volgens deze hufter moet de code vooral niet in wetgeving worden omgezet, dat zou in het nadeel van de burger werken, want de code kan je per dag aanpassen, bij wetgeving is dat een langdurige kwestie. Maar uitzonderingen moeten kunnen (wat betreft bijvoorbeeld de bonus problematiek).

Volgens het 'orakel' loopt Nederland voorop met regels, maar er moet wel een 'level playing field' zijn, dus wat elders kan moet hier ook kunnen. Hij durft zelfs te stellen, dat voor 90% van de banken in Nederland de situatie in orde is. Volgens deskundigen is dat 48% en wordt er desondanks kwistig met bonussen gestrooid (er is altijd wel een uitzonderingsgrond te bedenken). Diezelfde deskundigen pleiten dus wel voor wetgeving en verkleining van de (te) grote banken, dit om het risico van: te groot om te laten vallen en te groot om te redden te voorkomen.

Al met al is wel duidelijk dat het witteboordentuig van de banken geen bliksem hebben geleerd, zij zijn hoofdverantwoordelijk voor al de bezuinigingen die dit marionettenkabinet Wilders wil doorvoeren. Datzelfde witteboordentuig durft zelfs nog een grote bek toe te hebben, te onbeschoft voor woorden.

Zie ook: 'Citigroup betaalt 100 miljoen in een schikking met justitie VS om verdere vervolging te voorkomen i.z. Libor schandaal........'

        en: 'Ruding (CDA, o.a. ex- Citibank) leest Nederland de les en wil meer armslag voor de banken......'

        en: 'Onno Ruding (CDA): salarissen normeren is gevaarlijk......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

        en: 'Banken hebben echt geleerd van de door hen veroorzaakte crisis.... Nieuw: bankfraude met valutakoersen!!!'

        en: 'Ruding herkent veel uit het boek van Luyendijk 'Dit kan niet waar zijn....' Dat verbaast me niets........ ha! ha! ha! ha! ha!'

        en: 'Ruding alweer over een mank schuldenpaard getild'

        en: 'Ruding alweer over een mank schuldenpaard getild 2'

        en: 'Ruding: 'de burger wil hervormingen.......' ha! ha! ha! ha! ha!'

        en: 'Onno Ruding leest de les... zandzakken voor de deur!'

        en: 'De bankencode, de Jager en Ruding'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten