Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 9 februari 2011

Van Vollenhoven en de Onderzoeksraad Voor Veiligheid

Pieter van Vollenhoven was zondagavond jl. te zien in een portret op Ned 1 (23.05-23.55u.), dit i.v.m. zijn afscheid van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid. Het (moeizame) ontstaan van de Onderzoeksraad werd geschetst door van Vollenhoven. Met name de onafhankelijkheid van deze raad is van het grootste belang, en dat werd glashelder uitgelegd door van Vollenhoven. Het laatste kabinet Bakellende en het huidige marionetten kabinet Wilders hebben door dat laatste een dikke streep gehaald, de benoeming van de nieuwe voorzitter Joustra (de disfunctionerende nitwit die overal verstand van schijnt te hebben) wordt door van Vollenhoven een puur politieke genoemd (ondanks dat van Vollenhoven wel waardering voor Joustra heeft). Voorts kwalificeerde van Vollenhoven 99% van de zogenaamde onafhankelijke onderzoeken in Nederland, dat niet zijn (het gaat dan om onderzoeken buiten de OVV  om).
Ter sprake kwam de koninginnedag 2 jaar geleden in Apeldoorn. Voor het eerst zag ik het filmpje waar de auto van de wanhopige Karst T. tegen de Naald botst. Je ziet de 'cabrio-bus' en even later een flink stuk daarnaast de auto van T. Deze auto neemt duidelijk een andere route dan de 'koninklijke bus' en koerst regelrecht op de Naald af. Jammer dat van Vollenhoven niet werd gevraagd of hij deze daad als een aanslag ziet. Het filmpje laat wat mij betreft geen spaan heel van het 'aanslagverhaal', niet gezien? ga naar uitzendinggemist, beslist de moeite waard! Zie wat de bedoelde koninginnedag betreft, eerdere berichten in mijn weblog: 18 april 2010 De 'aanslag'..... 2 mei 2010 Kijkers naar...... en 6 juli 2010 Hirsch Ballin....... (ben bezig al mijn berichten te voorzien van -duidelijke- labels, het is nu een rommeltje, verbetering volgt).
Ontluisterende uitzending, het geeft nogmaals aan dat de overheid en bedrijfsleven het liefst zelf bepalen wat er wordt gezegd over uitgevoerde onderzoeken (nu houdt de overheid al 2 weken een onderzoeksrapport onder de pet over de gevolgen voor de volksgezondheid van de intensieve veehouderij!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten