Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 17 februari 2011

Paniek in het CDA

In de CDA paniek i.v.m. de peilingen voor de komende verkiezingen, heeft Verhagen maandag in Drente gezegd, dat de ondergrondse CO2 opslag in die provincie niet doorgaat. Dat deed hij zoals gewoonlijk met een arrogante dapperheid, die hij ook ten toon spreidde toen hij het plan aankondigde die CO2 daar wel op te gaan slaan.
Nu is het plan om dat onder de Noordzee te gaan doen, dat maakte de woordvoerder voor die CO2 opslag (CATO) gisteren bekend op BNR (na 10.30u.). De lege aardgasvelden zouden zich daar perfect voor lenen. Dus eerst pomp je die velden leeg, gevolg: bodemdaling, daarna pomp je ze weer vol, dat zal weer een aantasting geven aan de bodemgesteldheid rond die velden. Dus 2 keer beschadig je die bodemgesteldheid en daarmee de stabiliteit van die velden, dan zeggen dat dit volkomen veilig is, lijkt mij wat voorbarig.
Waarom doen we dat? Vanwege de klimaatverandering! Nieuwe kolencentrales bouwen, een cadeau van het CDA voor de bouwmaffiaclub van het vieze CDA ventje Brinkman, Bouwend Nederland, centrales die volkomen overbodig zijn voor de binnenlandse energie consumptie. Daarna zeg je dat je hoognodig CO2 moet opslaan onder de grond. Vergeet daarbij niet, dat met name het CDA de laatste 10 jaar niet anders gedaan heeft dan echte duurzame energie voorzieningen te frustreren. Logisch voor een partij die zich ziet als de  rentmeester van god.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten