Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 21 februari 2011

De intensieve veehouderij en de volksgezondheid

In Buitenhof kwam gistermiddag o.a. de intensieve veehouderij en de bijbehorende megastallen weer eens voorbij. Dit keer veel aandacht voor het gevaar van de intensieve veehouderij voor de volksgezondheid. Aan tafel zat als één van de 3 gasten een woordvoerder van de varkenshouders, ene Zwanenburg. De discussie werd slecht geleid, Zwanenburg begon met een vraagteken te zetten bij het 'begrip' megastal, de voorzitter ging daar niet op in door bijvoorbeeld te vragen hoeveel varkens hij houdt en het aantal per stal, mocht hij er daar eventueel meer van hebben. Nu het verhaal van de volksgezondheid, een (zwakke) woordvoerder van de GGD Brabant gaf aan, dat er veel te veel antibiotica wordt gegeven door in dit geval de varkenshouders, Dit kan ook niet anders, omdat er simpelweg te veel dieren in één ruimte worden gehouden, en om deze 'productiemiddelen' tegen besmettelijke ziekten te beschermen. De GGD man vergat te zeggen, dat er preventief antibiotica wordt gegeven. Wel gaf hij aan, dat het zwaarste antibioticum, dat voor mensen bij antibiotica resistentie dit middel op de 'intensive care' wordt gegeven, nu ook vaak in de intensieve veehouderij wordt gegeven, een levensgevaarlijke situatie. De boerenlul Zwanenburg zegt dat de sector nu zelf een onderzoeks orgaan aan het formeren is om te kijken hoe groot het probleem is en naar de oplossing te zoeken. Weer een slager die zijn eigen vlees gaat keuren. het probleem is levensgroot en allang in kaart gebracht door de GGD.
Eén oplossing is en dat zou een gebod moeten worden, meer dan de helft minder dieren in een stal. Voorts zal de bevolking duidelijk gemaakt moeten worden, dat met 7 miljard mensen op aarde het de hoogste tijd wordt om te stoppen met vleeseten, in ieder geval veel minder dan nu. Vergeet niet dat voor 1 kilo vlees zo'n 5,5 kilo groente nodig is, plus alle bijkomende schade voor het milieu. Die voorlichting zal door de overheid en de wetenschap ter hand moeten worden genomen.
Tot slot: je wordt schijtziek van het geouwehoer dat nederland vol is, laten de gekken die dat zeggen hun mond houden zolang er 500 miljoen dieren per jaar worden geslacht in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten