Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 11 februari 2011

De volksgezondheid rond megastallen en het dierenwelzijn van de PVV

Onder druk van KRO's Goedemorgen Nederland, heeft het ministerie van Volksgezondheid  een onderzoeksrapport over de volksgezondheid rond megastallen vrijgegeven. En het is zoals te verwachten bar en boos, met name is er een veel groter aantal bacteriën, zoals de MRSA bacterie gevonden. Verder onderzoek moet uitwijzen of e.e.a. is te linken aan de verhoogde gezondheidsklachten die rond megastallen zijn gevonden.
In de pers stond een leuk gesprek afgedrukt, tussen de lijsttrekkers voor de verkiezingen in het Brabantse op 2 maart a.s. van de SP (Heijmans) en die van de PVV (Frijters). Met name de megastallen komen aan bod. De meer dan kromme houding van de PVV, in Brabant tegen megastallen, maar landelijk met de idioot Graus voor megastallen. Landelijk staat overigens achter de hele bio-industrie, schijt aan dierenwelzijn en de volksgezondheid, met of zonder dierenpolitie, pure volksverlakkerij! (of is het Henk en Ingrid verlakkerij?). Hier de link naar het artikel:
http://www.depers.nl/binnenland/542353/Ik-lul-me-de-hele-tijd-vast.html
Lezen je lacht je dood, wat een gek die Frijters!

Gisteren in Goedemorgen Nederland (de serie 'Heibel in Huijgevoort'), drie jaar geleden was er bij de gemeenteraad, die over Huijgevoort gaat,al een onderzoek bekend waaruit bleek, dat de leefomgeving rond de megastallen in Huijgevoort, zwaar vervuild was. onder druk is dat onderzoek 2 weken geleden naar buiten gekomen. In tussentijd (vanaf 3 jaar geleden) hebben burgemeester en wethouders diverse vergunningen voor uitbreidingen en nieuwbouw van megastallen in Huijgevoort gegeven. Uiteraard alles onder leiding van het CDA. De CDA woordvoerder aldaar laat weten, dat de belangen van boeren niet voorgaan op die van de burger, nee, hoe kom je erbij?

2 opmerkingen:

  1. Zeggen we ook de Randstad mag niet uirbreiden? Nee dat is niet realistisch. Mansholt werd 40 jaar geleden zwaar bekritiseerd mn vanuit zijn eigen socialistische achterban, maar de schaalvergroting is gewoon doorgegaan.... en ten positieve voor boer, milieu en gewas of dier. In Rusland wordt momenteel een varkensstal gebouwd voor de produktie van 400.000 varkens per jaar. De filosofie: "Wij moeten het beste van het beste omdat we moeten concurreren tegen Europa". Dus laten we nuchter zijn in Nederland en zorgen voor het beste van het beste. Nederland staat niet alleen in de wereld. Als een megastal niet goed zou zijn voor iemand dan zou men er nooit aan beginnen.
    Gerard

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Gerard,

    de randstad is echt iets anders dan een megastal. Niet alleen de 'socialistische' achterban van Mansholt had commentaar op de schaalvergroting. Talloze landbouwdeskundigen en boeren hebben er in de afgelopen 40 jaar tegen geprotesteerd en als gevolg van die schaalvergroting zijn talloze boeren, min of meer gedwongen, gestopt met hun bedrijf of zelfs failliet gegaan. Waar je de stelling vandaan haalt, dat deze schaalvergroting ook goed voor het milieu of dier is, snap ik niet. de feiten spreken zich tegen: oerwouden worden ontbost ten behoeve van het te verbouwen veevoer, dat na een lang transport hier wordt gegeven aan dieren, die van zo'n 5,5 kilo voer één kilo vlees maken. Die kilo's vlees worden voor 70% geëxporteerd (alweer meer uitstoot, dan heb ik het nog niet over het broeikasgas dat door de dieren wordt geproduceerd). De dieren hebben het inderdaad geweldig naar hun zin op de vierkante centimeter ruimte die ze hebben in de megastallen, waar zelfs een brandbeveiliging of alarm nog te duur is.
    Tot slot kan ik vellen vol schrijven met zaken die bestaan, die voor niemand, behalve de portemonnee van de eigenaar goed zijn.
    Met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen