Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 4 februari 2011

Egypte en de media 2

Mijn bericht van gisteren, Egypte en de media, handelde o.a. over de aanval op Harold Doornbos, volgens radio1 zat hij, tijdens het gebeurde, met zijn vrouw in een taxi, uiteindelijk blijkt dat een vrouwelijke journalist te zijn geweest. Ik opperde gisteren de vraag over een vakantie in Egypte van Doornbos. Dat gezegd hebbende zat uw Azijnpisser te denken, Mubarak zit al 30 jaar in Egypte, inclusief de corruptie, mensenrechtenschendingen enz. Wat hadden en hebben vakantiegangers te zoeken in zo'n land? En welk idee leeft er bij deze toeristen, dat alles prima in orde is in Egypte? Of stoppen ze hun kop in het (woestijn/strand) zand?

Wat een gezeur, over het wel dan niet naar Egypte gaan van journalisten, er zijn er wat mij betreft veel te veel. Veel van deze journalisten weten amper meer, dan de eerste beste tv kijker, die Al Jazeera aan heeft staan ( de laatste ziet waarschijnlijk veel meer dan die journalist).

Afgelopen dinsdag zat Timmermans bij Pauw en Witteman, glunderend alsof hij een prijs had gewonnen, maar nee het gesprek ging over Egypte en van pure blijdschap kwam hij bijna klaar. Het holle PvdA vat pocht over z'n vele vriendjes in het conflict gebied en terloops schopt hij nog wat opendeuren in. Als een kind zo blij is hij, getuige te zijn geweest van een aantal grote gebeurtenissen de laatste decennia. Als een kind 'functioneert' Timmermans ook in de politiek, wat een nitwit! Het Egyptische leger vindt hij het modernste en meest betrouwbare in de Arabische wereld, ha! ha! Hé Timmermans, een leger dat bewapend wordt door de VS en Europa, getraind wordt door de VS en zelfs de bevelsstructuur wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de VS (CIA).

Ook CDA's ponybeffer Bleker deed een duit in het zakje. Bij Pauw en Witteman afgelopen woensdag, gaf hij het belang van de relatie Nederland-Egypte aan. Wij exporteren per jaar voor 1 miljard euro naar Egypte en Nederlandse ondernemers investeren in Egypte aldus Bleker. Met dat investeren bedoelde hij, dat Nederlandse ondernemers daar bedrijven hebben opgezet, je betaalt je werknemers 1 dollar per dag meer dan gebruikelijk en regels betreffende het milieu bestaan al helemaal niet (echte VOC mentaliteit: winst gaat voor alles). Wij voeren een beleid van de boel in de hand houden, voegt de subsidietrekkende ponybeffer er aan toe. Dan komt de VVD'er 'horst wessel' van Baalen in beeld en die wil natuurlijk ook iets gezegd hebben. Ons regeringsbeleid was wat Egypte betreft gericht op stabiliteit, van Baalen bedoelt dat mensenrechten een bijzonder ondergeschikte rol speelden, laat de mensen maar (dood) gemarteld worden, laat ze maar wegrotten in een stinkende overbevolkte cel, als wij onze stabiliteit maar hebben en onze wapensystemen kwijt kunnen. De relatie van Egypte tot Israël en de moslimbroederschap was genoeg reden om voor alle misstanden de schouders op te halen. Nu durft van Baalen te zeggen dat dit niet helemaal in orde is en als ik mij niet vergis durft hij zelfs het woord fout in de mond te nemen. Je weet ten slotte maar nooit, een beetje paaien en wie weet kunnen we aan het volgende bewind ook lekker verdienen. En vergeet daarnaast niet, dat de VVD, die altijd een grote bek over ontwikkelingshulp hebben, over deze hulp in het geval van Egypte nooit verandering wilden, terwijl al jaren bekend is, dat dit geld voor het grootste deel in de zakken van de Mubarak kliek verdwenen.
Bleker kan dit alles niet op zich laten zitten en begint weer: Wageningen (landbouw universiteit) werkt daar voor de landbouw en wij steken daar veel geld in. Voor wie, voor de Nederlandse landbouwers, die dan hun Egyptische boontjes met subsidie kunne verkopen aan Albert Heijn?

Verder met de media: de EO is de laatste week koortsachtig op zoek geweest naar Mubarak aanhangers (goed voor Israël) en gistermiddag was het zover. Een Nederlander afkomstig uit Egypte ging op bezoek in zijn geboorteplaats en ja hoor, louter en alleen Mubarak voorstanders (als je tegen hem bent in zo'n plaats kan je dat 'ook' maar beter niet kenbaar maken). Halleluja jutteperen, wat een geluk. Vernielingen die daar plaatsvonden werden toegeschreven aan tegenstanders van Mubarak (?!!) En dat laatste, de 'agressie' van de anti-Mubarak demonstranten wordt breed uitgemeten.
Over die 'agressie' gesproken, zelfs de rechtse bal Doornbos heeft het licht gezien. Gisteravond gaf Doornbos toe, dat met name de Mubarak aanhangers de agressors zijn in Egypte, hoe is het mogelijk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten