Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 6 februari 2011

Opvoeden met waarden en normen van onze jongeren

Uit registratie van pensioenfondsen werd gisteren bekend dat de supermarkten het afgelopen jaar massaal oudere 'voltijdsmedewerkers' hebben ingeruild voor jonge 'deeltijdsmedewerkers'. Dit is het gevolg van een maatregel die het laatste kabinet Bakellende en dan met name de gereformeerde CDA kakzever Donner nam. Die maatregel is de zogenaamde kleine banenmaatregel, die begin 2010 in werking trad. Door deze maatregel hoeven ondernemers bij kleine salarissen geen sociale lasten af te dragen.
Vrijdag maakte het CNV bekend, dat supermarkten jaarlijks miljoenen euro's verdienen door het niet uitbetalen van gewerkte overuren aan jonge medewerkers.
En maar zeiken over het gebrek aan waarden en normen in de huidige maatschappij. Als je zo wordt uitgebuit en bedrogen in je jonge jaren (en dit is maar één voorbeeld van 'hoger' schoftengedrag), wat verwacht je dan van het gedrag dat deze slachtoffers in de maatschappij?
Trouwens waarom is de 'kleine banenmaatregel' ingevoerd, heeft de waarden en normen partij CDA aandelen in supermarkten? Of een aantal commissariaten in die branche? Of is Donner gewoon een ordinaire lobbyist voor de supermarktbranche?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten