Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 7 februari 2011

De grote verdwijntruc van de gespaarde pensioenen

Zembla handelde afgelopen zaterdag over de verdwenen pensioenfondsen. Oud minister van Financiën Ruding, in het CDA kabinet Lubbers in de 80er jaren van de vorige eeuw, vindt dat hem niets te verwijten valt. Hij gaf de pensioenfondsen breeduit te gaan beleggen, nu zegt hij dat het percentage van de beleggingen nooit de 15% had mogen overschrijden (intussen is dat percentage opgelopen tot 61%) Dat is de kat op het spek binden en dan zeggen dat deze van het spek moet afblijven, zeker als degenen die dat beleggen moeten doen, van toeten noch blazen weten, zoals bleek uit de uitzending. Voorts heeft Ruding toestemming verleend tot het 'afromen van de pensioenfondsen, door overheid en bedrijfsleven. Professor Kees de Lange noemt dit afromen pure diefstal.

Wat is die Ruding toch een geweldige vent! Alom bejubeld als de financiële expert in Nederland, de lijken rollen zo langzamerhand uit de kast bij zijn voorlaatste bank de Citybank in de VS.
De Nederlandse Bank probeerde nog even het eigen straatje schoon te vegen, door te stellen dat zij al een paar jaar voor 2008 te waarschuwen voor het gokspelletje met de pensioenfondsen. Alles leuk en aardig, maar mijns inziens meer dan 20 jaar te laat.

Gortzak van de FNV (De FNV is mede verantwoordelijk in het beleggen door de pensioenfondsen) praatte alles goed, maar wat wil je, zijn vakbond is al jaren geleden getransformeerd tot een disfunctionerend geldverslindend monstrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten