Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 12 februari 2011

De rechtshulp van Henk en Ingrid op de helling

Deze week bereikte het 'regeren' van het marionettenkabinet Wilders een nieuw dieptepunt, de rechtshulp wordt voor het grootste deel van de Nederlanders ontoegankelijk. Eigenlijk wel een logische maatregel van dit nepkabinet, gezien de maatregelen die nu al bedacht zijn, en mocht dit kabinet de 1ste Kamer verkiezingen 'winnen', is het hek van de dam. Het grootste deel van de bevolking zal niet alleen financieel getroffen worden (terwijl de verantwoordelijken, de banken en beurs speculanten, volkomen worden ontzien), maar ook allerlei rechten, die ooit bevochten zijn zullen afgeschaft worden, niets is immers een breekpunt voor de PVV. Gevolg: de vraag om rechtshulp zal explosief toenemen (dan heb ik het nog niet over zaken als verplichte huisverkoop door de huidige crisis, werkloosheid en scheidingen (als gevolg van de crisis zijn er meer echtscheidingen).
Voorbeeld: bij verdenking van een levensdelict betaald de overheid nog € 220,-- voor rechtshulp. Dat terwijl een eerste verhoor, waar de advocaat bij zit, kan oplopen tot 10 uur. Voor de verantwoordelijke van deze maatregel, de Amsterdamse boerenlul Teeven, geen probleem, het moet zegt hij.

Henk en Ingrid, hoe lang laten jullie je nog bedonderen door de PVV en zijn valswitte leider Wilders.
Zullen jullie aan hem en zijn beweging en jullie stemgedrag denken, als jullie erachter komen, dat je terwijl je het nodig hebt, geen rechtshulp kunnen betalen?

Het is als met het studeren en de gezondheidszorg, straks alleen nog voor de vingersaflikkende kleine elite van kapitaalkrachtigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten