Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 28 februari 2011

Schultz van Haegen draait ons een giga ov rad voor de ogen

Schultz van Haegen maakte afgelopen vrijdag bekend, dat Z-Holland per 1 maart moet overstappen op de OV-chipkaart (bij overstappen ben je overigens extra de lul met de OV-chipkaart). In januari stelde zij de invoeringsdatum één maand uit. Zij heeft een onderzoek laten doen en daaruit blijkt dat de fraude € 750.000,-- per maand (9 miljoen per jaar!), niet opweegt tegen de kosten die de bedrijven moeten maken voor het handhaven van de strippenkaart naast de OV-chipkaart: 10 tot 15 miljoen per jaar (wel een erg groot verschil, 10 of 15 miljoen). Deze VVD huppeltrut heeft het natuurlijk niet over de extra kosten van de OV-chipkaart, voor de reiziger (interlokaal met bijvoorbeeld de bus tot 30% duurder, bij overstappen betaal je 2 keer het starttarief en het vergeten uit te 'checken', dat laatste kost de 'gezamenlijke' reiziger zo'n 4 miljoen euro).
Huppeltrut Verhaegen is van de VVD, dus voor de auto, het bedrijfsleven en een vuil milieu, deze OV-chipkaart jaagt nog meer mensen het openbaarvervoer uit, hup de auto in.
Conclusie: De OV-ripkaart nog een extra kostenpost voor de 'minder' bedeelde Nederlander en een kaart die geen eind aan de openbaarvervoer ellende, zoals zwart rijden kan maken.
Zie ook mijn berichten van 28 januari 2011 en 30 januari 2011 'Schultz van Haegen....' en 'De OV-chipkaart, een debacle...........'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten