Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 12 februari 2011

Egypte

Mubarak heeft eieren voor 'zijn' geld gekozen: eindelijk weg! Een prestatie van formaat bewerkstelligd door Egyptenaren, die hun nek hebben uitgestoken.
Hoeveel Nederlandse 'journalisten' er intussen in Egypte zitten weet ik niet, maar dat er veel zijn is zeker.
Afgelopen donderdag bij Pauw en Witteman zijn de beelden op de achtergrond, die van Al Jazeera, dat terwijl de 'foute' autoriteiten in Egypte al meer dan een week jacht maakten op met name journalisten van El Jazeera....

Ondertussen zijn de westerse leiders en 'opiniemakers' niet van de buis te slaan. Als je de toestand niet gevolgd zou hebben, zou je denken, dat zij de omwenteling teweeg hebben gebracht en Mubarak persoonlijk op z'n donder hebben gegeven (al zou de VS onder dreiging van het intrekken van de militaire hulp, ± 3 miljard dollar per jaar, het leger wel aan het lijntje heeft). Wat weten we het allemaal goed, met rode koontjes geven de grootste nitwits als Koenders of Timmermans, commentaar op de gebeurtenissen in Egypte. Jarenlang heeft het westen niets anders gedaan, dan Mubarak in het zadel houden en nog steeds houden wij andere 'Mubaraks', wereldwijd in het zadel. Als je deze figuren een jaar gelden had verteld, dat Mubarak vandaag was afgetreden, onder druk van demonstraties, hadden ze je voor gek verklaard, ook hadden ze dan niets aan hun steun voor het dictatoriale Mubarak bewind gedaan. Zelfs nu heeft bijvoorbeeld het onzelfstandig ventje Rutte, de marionet van Wilders, het nog over een breedgedragen rustige overgangsregering, daar wil hij voor pleiten. Alsof daar ook maar één demonstrant in Egypte wakker van ligt, zeker als ze zouden weten, dat de Nederlandse overheid Mubarak altijd gesteund heeft. Wat een flapdrol!
Wat stelselmatig ontbreekt in al het commentaar, is dat er de laatste 10 jaar in de grootstedelijke gebieden in Noord-Afrika, een ondergrondse jeugdbeweging is ontstaan, goed opgeleide jongeren die zich middels muziek, film en (politieke-) discussies afzetten tegen de status quo en schijt aan de conventies in hun respectievelijke landen.
Zij zijn voor een groot deel de aanjagers van deze revolte.

Muziektip: al het werk van Hector Zazou, die deze omwenteling in Tunesië en Egypte niet mee heeft kunnen maken, maar jezus wat een componist en muzikant!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten