Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 28 februari 2011

De arrogantie van de (corrupte) overheid

De bekendmaking van de bouwfraude is intussen 10 jaar geleden, afgelopen weekeinde kwam ik op het tv kanaal Holland Doc de Zembla documentaire 'Afrekenen met de bouwfraude' tegen. Deze documentaire uit 2006 kijkt terug op die bouwfraude en wat de gevolgen daarvan zijn geweest.voor de hoofdrolspelers. Het blijft tenenkrommend om te zien hoe met name de politici en ambtenaren, met banden in de bouwmaffia, liegen, ontkennen en soms zelfs boos worden, dat journalisten durven te vragen hoe het e.e.a. zit. Voor hen heeft dit schandaal totaal geen consequenties gehad, ze zijn blijven zitten en kunnen hun 'loopbaan' met een gerust hart tot een bevredigend eind brengen, dik betaald met een lekker aantal commissariaten, tot in de bouwmaffia. De politici uit deze groep hebben keer op keer een grote bek over de teloorgang van de waarden en normen, je zou verwachten dat zij dan een goed voorbeeld geven, maar diezelfde gepropageerde waarden en normen kunnen zij met een gerust hart de grond in trappen. Voorbij kwamen: het CDA, de VVD en de PvdA, met o.a. ten Hoopen (de CDA bal die het kraakverbod voor elkaar kreeg, niet zo vreemd als je zijn banden met de bouwmaffia ziet), Peys, Dekker en Jorritsma. De laatste durfde zelfs met haar eigen huis te sjoemelen en sinds zij burgemeester is van Almere (vanaf 2003, dus na de bekendmaking van de bouwfraude) is het bouwbedrijf Jorritsma Bouw niet weg te slaan in de omgeving van Almere. Deze vuile VVD trut durfde het zelfs aan het hoofdkantoor van deze firma van Friesland naar Almere te verplaatsen. Maar het bedrijf staat natuurlijk tijdelijk op een andere naam, en dan mag je legaal de boel oplichten. De gereformeerde CDA kakzever Donner heeft Jorritsma nog even geholpen door te verklaren, dat haar naam die genoemd wordt in een belastend document uit de schaduwboekhouding van Koop, er later aan toegevoegd is, Een handschrift en document-specialist verklaarde dat e.e.a. wel authentiek is. Justitie zegt na een onderzoek, dat er niets aan de hand is, maar wat ze hebben onderzocht is geheim. Jorritsma blijft, of er niets aan de hand is, haar vuile bek opentrekken en burgemeestertje spelen.
Roverhoofdman van Bouwend Nederland, de georganiseerde misdadigers, is en blijft de CDA lijsttrekker voor de 1ste Kamerverkiezingen, het vieze ventje Brinkman.

De bouwmaffia zelf is voor miljarden fraudes veroordeeld tot een paar miljoen boete schuld en wat taakstraffen. De klokkenluider Bos

Ondertussen is het 5 jaar na de Zembla documentaire en in het nieuws zijn bouwfraude gevallen nog steeds een terugkerend onderwerp. De uitzending: 'Afrekenen met de bouwfraude' is a.s. vrijdag om 21.00U. te zien op het Holland Doc kanaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten