Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 15 februari 2011

'Bootvluchtelingen' in Europa

In Nieuwsuur vorige week dinsdag aandacht voor een Nederlands schip, dat vluchtelingen in de Adriatische zee opnam van een met vluchtelingen afgeladenvisserscheepje dat verging. De kapitein vertelde hoe mensen tussen de 2 schepen werden geplet en/of verdronken tijdens de reddingsactie. De vluchtelingen kwamen aan boord van een Nederlands schip en daarmee op Nederlandse grondgebied. Het ging om 241 geredde vluchtelingen, zeker 20 overleefden deze 'kleine' scheepsramp niet. Het Nederlandse schip is niet ingericht voor de opvang van 241 extra volwassenen en kinderen en de kapitein heeft deze mensen dus ook vriendelijk verzocht het schip te verlaten in de dichtstbijzijnde haven, Corfu. Met tegenzin vertrokken de vluchtelingen van boord. De kapitein weet niet hoe het de vluchtelingen daarna is vergaan en ook Buitenlandse zaken weet het niet. Dat is een zeer ernstige situatie, de vluchtelingen waren immers op Nederlands grondgebied, daarna was het dus de taak van Buitenlandse zaken deze vluchtelingen te volgen, van stap tot stap, bij wijze van spreken. Maar het hoofd van Buitenlandse zaken, de kakelende VVD nitwit Rosenthal, is te druk met stille diplomatie en verantwoording afleggen in en aan Israël en de VS.

Dan Lampedusa: De houten leernicht van het CDA, van de Camp, liet gisteren weten, dat naar zijn idee, de 5.000 Tunesische vluchtelingen op het Italiaanse eiland Lampedusa, allen economische vluchtelingen zijn, althans dat denkt hij. Hij vindt de reactie van de Tunesische overheid, geen Italiaanse politieagenten toe te laten, een foute. Van de Camp vindt dat de Tunesische overheid de vluchtelingen tegen moet houden.
In plaats van een EU commissie te laten onderzoeken hoe de toestand in Tunesië na de massale protesten is, meteen verklaren dat de vluchtelingen om economische redenen de kans zien nu naar Europa te emigreren, typisch iets voor de nitwit van de Camp. Egypte heeft intussen meer Nederlandse verslaggevers, dan Nederland zelf, en jammer genoeg gaat dat ten koste van de berichtgeving vanuit Tunesië.
Het CDA is intussen kampioen verdraaiing van feiten, ook de kabinetten Bakellende blonken uit in het ontmoedigen van asielzoeken in Nederland, vluchtelingen krijgen zo weinig tijd, dat zij onmogelijk kunnen aantonen geen 'economische' vluchteling te zijn. Degenen die wel tot de procedure worden toegelaten worden alsnog voor meer dan 70% van het stempel 'economisch' voorzien.

De Italiaanse minister v an binnenlandse zaken liet vandaag lekker bruin weten, dat de vluchtelingen op Lampedusa een groot gevaar voor de Europese veiligheid vormen. En dat voor een minister in een land waar nog geen 100 jaar geleden fascisten voor lange tijd aan de macht waren. Niet verbazend dat deze minister lid is van een partij, die in het EU parlement tot dezelfde partij behoort als het CDA, namelijk de EVP.

Intussen zullen van de Camp en zijn CDA collega's er wel van overtuigd zijn, dat de vluchtelingen op het vergane vissersscheepje in de Adriatische zee, alleen maar gelukzoekers zijn, dat is namelijk een erg christelijke houding, geheel volgens de bijbel.
Dat doe je namelijk als je geluk zoekt: met je kinderen op een klein vissersschip met zo'n 280 anderen proberen te ontkomen aan ellende.

Italië

Geen opmerkingen:

Een reactie posten