Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 10 februari 2011

Bleker blijft 'lekker' bezig

De CDA paardenbeffer en staatssecretaris Landbouw Bleker blijft lekker bezig. Afgelopen dinsdag liet hij in het radio1 nieuws van 18.00u.weten, dat hij de boeren in Moerdijk 1,2 miljoen euro compensatie voor geleden schade uitkeert. Chemie-Pack weigert intussen op te draaien voor de geleden waterschade in Moerdijk, en zij zijn hoogstwaarschijnlijk zwaar onderverzekerd voor alle ellende die zij veroorzaakt hebben. Maar in deze moeilijke tijden trekt de boerenlul Bleker royaal de portemonnee voor zijn boerenmakkers.
In plaats dat deze zak als de donder zorgt dat dit soort bedrijven beter gecontroleerd worden en er voor te zorgen, dat deze bedrijven een goede verzekeringsplicht opgelegd krijgen, trekt hij de belastingbeurs.
Zoals zijn CDA baas, de griezel Verhagen, afgelopen zondag al in Buitenhof liet weten, de mantra is nog steeds minder regels voor bedrijven. Het wachten is op een zwaar ongeluk met bijvoorbeeld een chloortrein in de buurt van een grote woonwijk. Ook dan zal er weer een hoop geluld worden, maar actie ondernemen, ho maar.
Volksgezondheid staat nu eenmaal ver beneden het belang van de economie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten