Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 3 juni 2011

De nieuwe Griekse mythen door Wim Dik

Grootgraaier en ridder in de orde van de aartsegoisten, Wim Dik, heeft zich intussen ontpopt als karrewats van de Grieken. Hij heeft in een krant (ra ra welke?) gelezen over Griekenland. Deze kennis gebruikte Dik gistermiddag op radio1 (van 16.00-16.30u.) en vertelde de Grieken even wat er dient te gebeuren. Desnoods gaan ze maar 10 uur per dag werken, pensionering desnoods op 70 jarige leeftijd, verkoop alles maar wat los en vast zit en over een loonsverlaging moeten de Grieken al helemaal niet zeuren. Het aantal jongeren dat Griekenland verlaat omdat zij daar geen toekomst hebben is de laatste 10 jaar gezakt naar zo'n 10%, dit omdat de regels elders worden aangescherpt, anders was dit percentage eerder 45 dan 25%. De levensstandaard ligt niet veel lager dan in Nederland, maar de lonen liggen ver onder het Nederlandse niveau, het gemiddelde salaris is rond de € 800,-- per maand. Hoe kan je daar in godsnaam nog op bezuinigen? Als Griekenland de laatste nutsvoorzieningen, die nog over zijn, zou verkopen, betekent dat een verdere achteruitgang in inkomen, terwijl de opbrengst van een gedwongen verkoop, altijd en overal, ver beneden de marktwaarde gaat.
Als we zo doorgaan en Griekenland wordt echt aan het gas gelegd, zullen we niet alleen problemen hebben met vluchtelingen van buiten de EU, maar ook nog eens een fiks aantal Grieken, die de ellende terecht zullen willen beperken door het land te verlaten.

En Wim Dik? Deze arrogante sjoemelende schoftenlul kan zich beter maar zachtjes terugtrekken uit de publieke ruimte, hij en z'n vrinden zijn hoofdverantwoordelijk voor het Griekse drama, door het gokken en spelen met geld van anderen hebben zij de grote onderlaag van de Griekse bevolking in een put gedonderd, waar ze de eerste 3 generaties niet uit kunnen komen. De rijke Grieken (die ook tot de vrindenkring van Dik gerekend kunnen worden) hebben hun geld allang ver buiten Griekenland veilig gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten