Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 7 juni 2011

Nout Wellink, nog een disfunctionerende CDA zever.

Wellink was als 2e kakzever van het CDA te gast in Buitenhof. Het was een 'afscheidsinterview', hij neemt afscheid als topfunctionaris van de Nederlandse Bank en toezichthouder op het 'bankwezen' (Donner ziet deze functie natuurlijk niet als politieke benoeming: zie mijn vorig bericht).
Wellink murmelde z'n veel te vuile straatje netjes schoon, althans dat dacht hij (en naar ik vrees veel van de kijkers). Over de missers trekt hij zelfs met een vergelijking met de moderne auto, het leven is veel ingewikkelder en complexer geworden. Volgens Wellink 'hadden we sneller moeten ingrijpen en het toezicht is niet naar behoren geweest. Kees de Kort verwoordde het gisteren goed in zijn column op BNR: Wellink snapt nog steeds niet waar toezicht om draait: het voorkomen van ellende, niet het opruimen van ellende.
Hier de link naar de column van Kees de Kort, de opmerkingen over Wellink zitten aan het eind van de column, daarvoor de kijk van de Kort op een 'dubbeldip' en de wereldvoedselprijzen totale duur een paar minuten.
  http://www.bnr.nl/?service=player&type=column&articleId=121413&audioId=121411

Geen opmerkingen:

Een reactie posten