Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 30 juni 2011

Fraude met pgb's

Gisteravond had Nieuwsuur o.a. fraude met pgb's en uitkeringen in het programma.
Toevallig dat de uitkomsten van een politieonderzoek nu worden gepubliceerd, op het moment dat men de pgb's wil afschaffen en de bezuiniging op de geestelijke gezondheidszorg wordt doorgedrukt door de VVD en het CDA met steun van de knettergekke fascistenbeweging de PVV.
De politie, die al zwaar overbelast is door het belachelijke achterdeurbeleid in zake koffieshops, heeft een paar jaar lang onderzoek gedaan in de zaak van deze fraude en gerelateerde uitkeringsfraude. Het gaat hier om een geschat fraude gedrag van 148 miljoen euro.
In andere fraudezaken zoals de bouwfraude komen de smerige zaken aan het licht door toedoen van klokkenluiders, niet door politieonderzoek, het gaat hier niet om 100 miljoen, maar 100 miljard euro of een veelvoud daarvan. Voor de huis, tuin en keuken agent: dat is 10 keer zoveel. Schrijnender is het wel, dat uitkeringsfraudeurs 10 keer zo hard worden aangepakt dan de fraudeurs die er vandoor gaan met bedragen die er echt toe doen. Als we bijvoorbeeld alle geroofde miljarden van de 'bouwwereld' terug hadden gekregen, waren de bezuinigingen al helemaal niet nodig geweest.
Misschien is het handig, dat de politie nu alvast onderzoek doet naar het gelobby rond de JSF, of de lobby van de farmaceutische industrie, ook daar gaat het om een veelvoud van de bovengenoemde uitkeringsfraudes. Want één ding is zeker, ook daar worden een fiks aantal mensen oneigenlijk beter van, op kosten van onze belastingpot. De politiek en met name het huidige klotenkabinet zijn niet van sinds ook maar iets aan het lobbyen te willen doen, men vindt het zelfs normaal, dat politici worden betaald voor het lobbyen...

Daarnaast het is wel erg triest, dat de overheid keer op keer op de bek gaat met door hen zelf geïnitieerde maatregelen, uitkeringen of budgetten. Het lijkt vaak wel of men expres tekortkomingen inbouwt, naast het feit dat normale controle organen jaar na jaar verder worden uitgekleed, het recept voor fraudes. Dit alles met een beroep op de 'vermaledijde regeldruk'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten