Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 16 juni 2011

Een APK keuring voor gebouwen

Een woordvoerder van de Vereniging van Constructeurs, pleitte gisteren voor een gebouwenkeuring, gelijk aan de APK. De woordvoerder klootzak, die deel uit maakt van de bouwmaffia, liet dat gisteren weten n.a.v. het gedeeltelijk instorten van een galerijflat. De andere voorbeelden van de laatste jaren passeerden gedeeltelijk de revue, alleen vertelde deze zak er niet bij, dat dit nieuwbouw betrof. Wel stelde hij, dat er na oplevering een keuring plaatsvindt, gezien de nieuwbouw die ik net noemde, is dat een controle van een waanzinnig hoog niveau. Enige tientallen jaren geleden werden er, door de overheid, ook tijdens de bouw, ter plaatse controles uitgevoerd, controles die zo goed als verdwenen zijn, dit vanwege 'regeldruk' en financiën. Wat de financiële effecten zijn van de 'controle afbouw' voor de belastingbetaler zijn, is niet bekend, maar het zal mij niet verbazen als dat een niet gering bedrag is en dat die de 'besparing' overtreffen.
Natuurlijk ziet de Vereniging van Constructeurs een leuke taak voor zichzelf weggelegd in het nieuwe controle orgaan, er zijn altijd wel wat vrinden die even een zetje nodig hebben, ten koste van de belastingbetaler wel te verstaan.
In dit kader nog even de misdadige uitspraak van de CDA roverhoofdman van Bouwend Nederland, Brinkman, over bijvoorbeeld afbrekende balkons van nieuwbouwhuizen: "dat krijg je als je voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten", een uitspraak die m.i. een strafrechtelijke vervolging verdient.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten