Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 17 juni 2011

Salarissen in het onderwijs, weg met de Balkenende norm

Het CDA bijtertje, de gesjeesde verpleegkundige Bijsterveld, die ministertje mag spelen en langstudeerder en rechtse VVD hufter Zijlstra, lieten woensdag weten dat zij de salarissen van schoolbestuurders in het HBO en MBO maximeren op € 194.000,-- per jaar en die voor universiteiten op € 217.000,--. Andere bestuurders in openbare 'lichamen' mogen nog maximaal € 207.000,-- per jaar verdienen.
Waar slaan deze achterlijk hoge bedragen op? De functies die deze figuren vervullen, zijn niet gebaseerd op eigenaarschap van een bedrijf, dus zij hebben deze organisaties niet opgebouwd met eigen geld. Wel zijn het vaak uitgerangeerde politici of vakbondsmensen, die een paar jaar meedraaien in een organisatie en zo hun oude dag kunnen veilig stellen.
De maatregelen die deze twee nitwits voorstellen zijn nota bene een verlaging van tot nu toe gevolgde bedragen. De prestaties van de bestuurders die bedoeld worden, zijn voor 96% zonder meer slecht te noemen, wat is er tegen een bedrag van € 90.000,-- per jaar en dat alleen voor echte deskundigen.
Rot op met die meer dan achterlijke Balkenende norm, een norm die net zo autistisch is gevormd als de naamgever ervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten