Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 6 juni 2011

Komkommers, taugé en de VWA

CDA huppeltrut de Lange, liet vandaag op radio1 weten, dat de Maltese EU commissaris Dalli te weinig doet aangaande de communicatie over de komkommercrisis. John Dalli is commissaris geworden met de steun van de EVP en dus ook met de steun van het CDA.

Onze zeggenschap in Europa is weggegeven door het CDA met de grondwet, die niet zo mag heten, maar werd ons wel door Bakellende eigenhandig door de strot geduwd. Expres, immers de EVP is de grootste fractie in het EU parlement en zal dat voorlopig ook blijven.

Dat onze groente vergeven is van gif en er zelfs antibiotica resistente bacteriën op groente zijn gevonden, daar hoor je de Lange niet over. Dat laatste is logisch, want als er één partij verantwoordelijk is voor de rotzooi in ons voedsel, is dat wel het CDA.

Daarnaast is het CDA ook mede verantwoordelijk voor het uitkleden van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), waardoor de controle steeds vaker te wensen overlaat.

De Voedsel en Waren Autoriteit maakte vandaag bekend, dat ze kiemgroenten als taugé gaan controleren op de EHEC bacterie. Beetje laat lijkt me, al twee weken geleden werd er gesproken over kiemgroente als veroorzaker van de EHEC verspreiding, bovendien heeft de VU al eerder gewaarschuwd voor antibiotica resistente bacteriën op groenten.

Des te vreemder dat de VWA nu pas actie onderneemt, maar het zegt weer alles over de kwaliteit van de NVWA: ver onder de maat, met dank aan het CDA en de VVD.

Alweer gaan economische belangen voor de volksgezondheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten