Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 13 juni 2011

Een 'intellectuele' discussie in Oba Live over de EHEC bacterie

Vorige week in Oba Live een 'intellectuele' discussie over de EHEC bacterie. Aanwezig Xandra Schutte, hoofdredacteur van de Groene Amsterdammer en Stephan Sanders, columnist van Vrij Nederland, dit alles onder leiding van Theodor Holman.

Zonder over relevante achtergrond informatie te beschikken ontstond er een vreemd kakelgesprek. Voor Stephan Sanders geen bijzonder verschijnsel, met de grootste stelligheid verkondigt hij al jaren de grootste onzin, Theodor Holman had zich als gespreksleider slechte voorbereid. Sanders en Schutte vinden het extra ironisch, dat de EHEC op groente is gevonden, iets dat nog steeds niet zeker is, wel is zeker, dat de bacterie uit uitwerpselen van dieren komt. Geen van de drie wisten dus dat de EHEC bacterie is ontstaan in de ontlasting van dieren, later in het gesprek laat Sanders doorschemeren, dat hij het wel weet.

Over de schuldvraag, wat betreft de economische schade, wijst Holman naar Duitsland, iets dat CDA ponybeffer Bleker al weer heeft ingeslikt, daar hij weet, dat een echt zoeken naar een schuldige maar bij één tak van industrie kan uitkomen, de doodsindustrie, die intensieve veehouderij wordt genoemd.
Sanders gaat dan pas lekker los, hij wijst met de vinger naar biologische boeren, die 'natuurlijke' mest gebruiken, de zak weet niet, dat op eenvoudige wijze schadelijke bacteriën uit de mest kunnen worden verwijderd. Zoals gezegd, hier weet hij dus wel de herkomst van deze bacterie.

Dan volgt een hoop oeverloos gelul over veilig voedsel, waarin Sanders nogmaals triomfantelijk dom uit de hoek komt met een pleidooi voor gentech, volgens hem de oplossing voor het wereldvoedselprobleem (als er één ding is wat gentech de afgelopen 10 jaar heeft laten zien, is dat het voedselprobleem met deze 'technologie' niet is op te lossen). Geen van de gesprekspartners, die wijst op de belachelijke vleesconsumptie..... Schutte komt nog het dichtst in de buurt met één 'vleeslozedag' per week.

Voedselveiligheid, het milieu, dierenwelzijn, voedselproductie en als belangrijkst de hongerenden in de wereld zijn er bij gebaat, dat we eindelijk stoppen met vleeseten, wij zijn niet eens 'gebouwd' als vleeseters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten