Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 22 juni 2011

Schuldhulpverlening aan banden

CDA nitwit en knuppelkut Sterk, wil de schuldhulpverlening aan baden leggen. Het liefst wil ze nog maar één keer helpen als er een onoverkomelijke schuld is ontstaan bij een burger in dit land.

Dat zegt een Kamerlid van het CDA, één van de partijen in het marionettenkabinet Wilders, een kabinet dat niets anders doet dan het vergroten van de mogelijkheid om in de schulden te komen. Zo heeft Teeven het plan om internetgokken, na flinke lobby van de gokwereld, vrij te geven in Nederland, alsof er geen probleemgokkers zijn. Bedrijven mogen reclame blijven maken voor 'goedkoop' lenen en postorderbedrijven mogen doorgaan met leveringen aan personen, die al diep in de schulden zitten. Telefoonmaatschappijen mogen doorgaan met het uitzuigen van jonge gebruikers met oneigenlijke reclames. Aan de gigantische hypotheekschulden wordt, behalve voor starters (en dan nog op een gammele manier), geen bliksem gedaan. Sterker nog, dit kutkabinet is keihard bezig, de huurders nog harder te pakken en de huurhuizen op het meer dan achterlijke prijsniveau van koophuizen te brengen, een prijs die voor de helft of meer uit gebakken lucht bestaat. Gehandicapten en chronisch zieken worden evenredig hard aangepakt, mensen die vaak al van het minimum moeten rondkomen. De zorg wordt in tegenstelling tot de belofte jaar na jaar duurder en steeds meer zaken worden uit het basispakket verwijderd.
Dit kabinet weigert om lessen over het omgaan met geld in te voeren op scholen. Veel studenten moeten werken om rond te kunnen, de studiekosten stijgen per jaar en aan de belachelijk hoge huren voor studenten wordt al decennia niets gedaan. De studietijd wordt beperkt, waardoor studenten, die wel moeten werken nog meer in de problemen komen. De rechtse VVD smeerpijp, langstudeerder en rijkeluiszoon Zijlstra, liet dinsdag weten, dat hij geen behoefte heeft iets te doen aan de problemen van studenten met leningen (studenten hebben steeds vaker een grote schuld). Volgens deze Friese lachende luldoos, zijn studenten de 18 gepasseerd en dus zelf verantwoordelijk, ze lossen het maar lekker zelf op. Daar voeg ik dan aan toe, dat wanneer het uiteindelijk helemaal fout gaat met een student en deze zijn/haar lening niet kan terugbetalen, de belastingbetaler opdraait voor de kosten en zoals bekend is dat altijd de belastingbetaler die het bepaald niet breed heeft.
Korte conclusie: schoftentuig de luxe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten