Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 13 juni 2011

Proef met LNG

Vandaag is er een LNG tanker aangemeerd bij de nieuwe LNG terminal in het Rotterdams havengebied. Omdat de terminal nog niet helemaal klaar is, wordt er ook gas afgefakkeld. Dat is geurloos en geen bezwaar voor het milieu, aldus het persbericht. Dat is alvast een leugen, ook het affakkelen van gas is belastend voor het milieu.
De reden, dat de tanker nu al afmeerde is, omdat dit een proef betreft. Wat is de zin van die proef, als deze gedaan wordt terwijl de terminal nog niet is afgebouwd? Zegt men dan, wanneer de terminal klaar is, dat alles in orde is, omdat er al een proef is gedaan? Wat zou de overheid (en het laatste beetje controle organen, dat nog ter beschikking staat) zeggen, als er iets fout gaat en er slachtoffers vallen?
Dat is typisch Nederland anno 2011: overheid en bedrijven liegen over veiligheid en milieu. De overheid is in deze wel erg idioot bezig, met belastinggeld hebben zij de (gedeeltelijke) verantwoording voor de veiligheid van de burger. Men schuift die verantwoording steeds vaker af op de burger zelf en zegt in koor met het bedrijfsleven, dat de burger zelf maar de veiligheid moet organiseren, meestal met het cliché 'regeldruk' als argument. Een terminal valt net als het terrein van Chemie-Pack echter onder de verantwoording van het bedrijfsleven en de overheid met serieuze wetgeving, voorschriften en controle van diezelfde overheid, als die wetgeving, voorschriften of controle ontbreken of zwaar onder de maat zijn, zie je wat er gebeurd, zoals de brand bij Chemie-Pack of de vuurwerkramp in Enschede.
Prutswerk dus, die proef.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten