Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 17 december 2011

Opstelten gebruikt boekhoudkundige truc en de bezuiniging op de GGZ

Deze week werd bekend, dat het de VVD vleeszak 'minister' Opstelten een boekhoudkundige truc heeft gebruikt om aan het aantal in opleiding zijnde agenten te komen, dat was afgesproken. De door Opstelten afgesproken hoeveelheid 'extra' agenten, die het gevoel van veiligheid moet verbeteren, is volkomen onvoldoende. Als per 1 januari a.s. de bedragen van vergoeding voor de geestelijke gezondheidszorg sterk worden verminderd, zal dit binnen de kortste keren leiden tot een fikse toename van psychiatrisch patiënten, die (volkomen) in de war over straat zullen dwalen. Dit zal de taak van de politie nog meer verzwaren en het gevoel  van onveiligheid (dat vindt Opstelten belangrijker, dan de echte veiligheid) bij de burger verder doen toenemen. De daadwerkelijke veiligheid zal afnemen, immers de politie krijgt, naast de zinloze strijd tegen softdrugs, de handen vol aan psychiatrisch patiënten en dus nog minder tijd voor de echte misdaad overhouden.
Bovendien zal er van de beoogde bezuinigingen niets overblijven, door de extra inzet van politie en de grotere vraag naar crisis interventie in de geestelijke gezondheidszorg, is de kans groot, dat het bedrag, voor de politie en de GGZ samen, in totaal groter zal zijn, dan wat er nu aan belastinggeld naartoe gaat.

Opstelten probeert e.e.a. te 'tackelen' door zijn pleidooi voor het inzetten van veiligheidsdiensten op politietaken en het overnemen van gevangenissen door privé organisaties. Niet dat dit qua financiën iets oplevert, integendeel de praktijk in de VS laat zien, dat dit ontzettend duur is, bovendien wordt de kans op machtsmisbruik levensgroot, zoals alweer de praktijk in de VS laat zien. Dan spreek ik nog niet eens over alle malversaties in het verleden door veiligheidsbedrijven in ons land.

Eén ding is zeker, de burger wordt in deze zaken minstens 3 keer belazerd, door Opstelten en VVD helleveeg Schippers, die beiden ministertje mogen spelen van Wilders, die met zijn haatpraatjes de kosten voor de veiligheid nog verder opjaagt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten