Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 17 september 2011

De miljoenennota, of hoe kweken wij onveiligheid en nog meer vreemdelingenhaat

De miljoenennota viel deze week uit een computer van de overheid zelf, dit na alle dappere praatjes van dit klotenkabinet over het embargo van volgend jaar. Volkomen ongeloofwaardig dus, voor de zoveelste keer.
Ook de inhoud werd en wordt op een totaal ongeloofwaardige manier verdedigd. Om de sociaal zwaksten (intussen een heel groot deel van de bevolking) zand in de ogen te strooien, wordt er ten onrechte op de nivellerings- en solidariteitstrommel geroffeld. De sterksten worden zogenaamd het hardst gepakt, de suggestie wekkend, dat de welgestelden in verhouding meer zouden inleveren, dan de sociaal zwakkeren, je reinste volksverlakkerij, zeg maar gewoon een dikke vette leugen. De zwaksten staat het water tot net onder de neus, daar kan geen milliliter 'water' meer bij.
Neem de zorg, de welgestelden gaan tot € 1.000,-- per jaar meer betalen, met een inkomen van 50 duizend per jaar is dat geen probleem. Als je echter 1.200,-- per maand ontvangt en je krijgt € 30,-- per maand minder aan zorgtoeslag, met een verhoging van gemiddeld € 20,-- per maand, voorts de eigen bijdrage omhooggaat en er ook nog eens een verdere uitkleding van het basispakket plaatsvindt, is de rekensom niet moeilijk. Deze mensen kunnen deze teruggang in inkomen echt niet opbrengen, bovendien zullen zij minder snel naar de huisarts gaan, en dat jaagt de samenleving uiteindelijk op nog meer kosten. Je kan immers iemand, die ten einde raad op de EHBO beland met een verwaarloosde kwaal, niet wegsturen met het argument eerst betalen, dan gaan we helpen en ja, van een kale kip kan je niet plukken. Of houdt dit rechts-conservatieve door fascisten geregisseerde kabinet al rekening met het niet meer behandelen van arme mensen? Hield de rechtse VVD boerenlul Wiegel daar al rekening mee, met zijn pleidooi voor het sluiten van ziekenhuizen en meer behandeling in privéklinieken?
Waarom worden de hoge medicijnenprijzen niet aangepakt, of die van de medische apparatuur? 

Het kabinet Wilders (deze lul kan zich echt niet meer verschuilen voor maatregelen waar hij het 'niet' mee eens is), heeft het laatste jaar de Balkenende norm verhoogd met 4,4% tot € 188.000,-- per jaar (exclusief de hoognodige 'extraatjes'). Benieuwd wat de Kamer- en kabinetsleden er het laatste jaar bij hebben gekregen.
Onder andere door dit soort schaamteloze zelfverrijking wordt bijvoorbeeld de zorg onbetaalbaar (zie de topsalarissen die daar betaald worden, en dan bedoel ik niet de verpleegkundigen), dat geld voor veel sectoren, zelfs de 'vrije markt' (zo bestaat de huidige huizenprijs voor bijna de helft uit gebakken lucht, mede veroorzaakt door de giga prijzen die bouwondernemers in rekening durven te brengen).

De vertegenwoordigers van dit kabinet of hun partijleden spelen een slecht toneelstuk met hun geëmotioneerde pleidooien ten gunste van dit wanstaltige product, dat zij miljoenennota noemen. De rechtse VVD knuppellul Blok in Nieuwsuur: "We kunnen het tekort niet verder op laten lopen", alsof er geen andere mogelijkheden zijn en of hij, de VVD en z'n andere vrienden (met vieze vingers) niet voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor vele verkwistte miljarden aan belastinggeld.
Of CDA nitwit Aersma Buma met z'n houten kop, die zich, gisteren in Standpunt NL,  serieus afvroeg, of de minima meer kunnen doen, als zij wat meer geld ontvangen. Dezer blunderlul vindt de miljoenennota een heel sociaal stuk, 'de pijn wordt eerlijk verdeelt'......

Eén ding is zeker: naast het aantal voedselbankgebruikers zal de onveiligheid zeker toenemen, mensen in (financiële-) nood maken vreemde sprongen. Daarnaast bevestigt het kabinets-geteisem aan de boefjes in de dop, dat de waarden en normen, die zij maar al te graag propageren, van nul en generlei waarde zijn, dus waarom zou je je gedragen zoals dat geteisem het wil? sterker nog het kabinet geeft het goede voorbeeld aan deze boefjes: pik wat je pikken kan en als je ergens op aangesproken wordt, heb je daar simpel schijt aan.
Dat is dan weer goed nieuws voor (fascistisch-) rechts, kunnen ze weer lekker tekeergaan op radio en tv en hun kiezers, dombo's als Henk en Ingrid bedienen met fascistoïde praatjes ....

Nederland is al maanden over tijd: het ontslag van dit prutsende klotenkabinet, met als laatste blunder op rij, het op straat gooien van de miljoenennota met daaraan voorafgaand dapper gelul over de geheimhouding volgend jaar, ha! ha! ha!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten