Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 29 september 2011

De 'schietsport' aan 'banden'

De Onderzoeksraad voor Veiligheid maakte vanmorgen haar rapport bekend over de wapenvergunningen in ons land. De aanbeveling van de raad is, dat personen die een wapenvergunning aanvragen in de toekomst zelf moeten aantonen dat ze geschikt zijn voor deze vergunning, met name de geestelijke gezondheid moet in orde zijn en dat moet de aanvrager zelf aantonen. Volkomen voorbijgaand aan de fouten die in het verleden met het toezicht zijn gemaakt, legt de raad de verantwoording bij de mensen die het cowboytje spelen maar niet kunnen laten. Daar zit meteen de crux van dit probleem: politieagenten en militairen leggen ook een psychologische test af, maar zoals het verleden leert, dat is geen garantie dat deze personen niet de fout ingaan met wapens.
De wapenlobby, een wereldwijd vertakte georganiseerde misdaadorganisatie, heeft weer gewonnen. Er is maar één oplossing voor dit probleem, wapens zouden nooit meer thuis bewaard  mogen worden.
Als de aanbeveling van de raad gevolgd wordt (en dat wordt deze gegarandeerd), weten we in de toekomst, dat de moordenaar, die een vuurwapen gebruikt, geestelijk ooit gezond is geweest. Dat is een hele geruststelling......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten