Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 20 september 2011

De Nederlandse slavenhandel

Vorige week was mevrouw Barryl Biekman te gast bij Pauw &Witteman. Deze vrouw maakt zich kwaad om één van de panelen op de gouden koets, dat een beeld zou weergeven over de Nederlandse slavenhandel in de koloniën. Terecht merkt deze vrouw op, dat het woord  'zwarten' (over de huidskleur) nog steeds een negatieve klank heeft, lui en onbetrouwbaar. Zwarte piet voegt daar nog eens de 'oude'  machtsverhoudingen aan toe. De andere gasten aanwezig bij P&W, maken grapjes als mevrouw Biekman aanvoert, dat al het suikergoed dat bij het sinterklaasfeest hoort, van oorsprong ook uit de 'overzeese gebiedsdelen' kwam, verkregen met slavenhandel. Zo volgt het: "dus ook witte chocolade", ha! ha! wat een grap!, P&W lachen vrolijk mee, als hun gast, volkomen onterecht te kakken wordt gezet. Jezus wat een achterlijke vertoning. Een vervelend klote Marokkaantje, laat zien dat een echte Marokkaan ook een tyfus hekel heeft aan de meer gekleurde medemens. Nitwit en vervelend pisventje Raoul Heertje, vindt dat de tijd die aan mevrouw Biekman wordt besteed, overbodig is en  ten koste gaat van zijn net gepubliceerde volkomen overbodige flutboekje.

Rutte, de door de PVV goedgekeurde minister-president, voor alle Nederlanders, laat geheel voorbarig weten er niet over te denken, ook maar iets aan het paneel op de gouden koets te doen: "we gaan de geschiedenis niet herschrijven", terwijl dat juist een specialiteit is van de VVD, het CDA en de PVV.
Wat Rutte voor de zoveelste keer aangeeft, is dat hij niet de minister-president van alle Nederlanders is.
Wat een ongelofelijke lul! Als hij zijn medewerkers even aan het werk had gezet (die doen toch al voor 95% zijn werk), had de zak geweten, dat het bewuste paneel te maken had met het eerbetoon aan het 'Nederlandse koningshuis' en niet direct met de slavenhandel.
Wat mij betreft mag die hele gouden koets in het museum en de paarden naar een bejaardentehuis, waar ze in alle rust oud kunnen worden. De koets is het symbool van een aantal heel zwarte bladzijden uit onze geschiedenis en bovendien een volkomen uit de tijd geraakt vervoermiddel. De hele meer dan achterlijke rijtoer is een geldverslindend ceremonieel, die voor oranje propaganda gebruikt wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten