Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 13 september 2011

Het pensioenakkoord: veel geouwehoer

Het gezeik over het pensioenakkoord duurt maar voort, naar de echte deskundigen, die aangeven dat er wat leeftijd betreft totaal geen probleem is, wordt willens en wetens niet geluisterd. Volgens hen is er hooguit een probleem met de opleiding tot bepaalde beroepen, zoals de verzorging en het onderwijs. Dat probleem los je op door deze beroepen structureel aantrekkelijker te maken en daar wil men geen donder aan doen. Wat betreft het onderwijs doet men het tegendeel, het onderwijs wordt onder de gesjeesde CDA verpleegkundige Bijsterveld en de VVD langstudeerder Zijlstra vakkundig verder naar de galamiesen geholpen. Voor 50 plussers is er amper werk te vinden, om dat te tekkelen gaan er al stemmen op oudere werknemers loonsverlaging en langer werken (in werkweektijd) 'te bieden', desnoods worden ouderen, met subsidies aan de werkgevers, aangeboden op de arbeidsmarkt. Over de arbeiders in zware beroepen is het geouwehoer ook al schaamteloos, de meesten halen de 65 in hun baan niet, vaak raken zij na hun 50ste verjaardag arbeidsongeschikt. Met al de nieuwe wetgevingen, ingezet onder Bakellende 4 (dus met PvdA hulp), is de kans voor deze arbeiders op een arbeidsongeschiktheidsuitkering bijna gereduceerd tot nul, zelfs voor een bijstandsuitkering moeten zij 'geluk' hebben.
Bovendien werd onlangs weer bekend gemaakt dat de sociaal zwakkeren, waar deze arbeiders toe behoren, gemiddeld 7 jaar korter leven.

Volgens de rechtse VVD smeerpijp Kamp, die goed voor de welgestelden zorgt, hebben de bonden te slikken, anders kunnen zij stikken: "zij spelen met vuur...". Jezus wat een schooier!
Pechtold kan er ook wat van, deze D66 kakker liet vanmorgen weten, dat Kamp nu eindelijk maar eens moet ingrijpen, de klootzak zou gedwongen eens een jaar lang zwaar werk moeten doen en leven zoals de sociaal zwakkeren leven in dit land, misschien dat hij daar wat van op kan steken.
De CNV voorzitter Jaap 'ADHD' Smit, zat vanmiddag aan bij Standpunt NL en al ratelend liet hij weten klaar te zijn voor een functie bij het CDA. Deze hufter ging zo ver, dat hij bijna in huilen uitbarstend, Kamp een dikke veer in de reet stak. Volgens Smit doet Kamp zijn best in de 'ruimte' die hij heeft en natuurlijk vindt Smit de FNV plofkut Jongerius een goede en verantwoordelijke bestuurder. Benieuwd wanneer de laatste het PvdA stuntelteam gaat versterken.
Zoals gezegd in ADHD tempo lult Smit zich het CDA in, gadverdamme wat een enge lul. Wat zijn de inkomsten eigenlijk, die deze hufter ontvangt voor 'het behartigen' van werknemers belangen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten