Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 1 september 2011

De stijging van het aantal bijstandsuitkeringen en wanbetalingen bij de zorgverzekering

Het aantal bijstandsuitkeringen in Nederland is gestegen met 18%, zo werd gisteren bekend gemaakt. Onmiddellijk veel dappere politieke praatjes, maar wat is de oorzaak?
Vanwege de aanhoudende crisis worden er steeds meer mensen ontslagen, onlangs werd bekend, dat ook het aantal ww uitkeringen is gestegen. Als je werkloos wordt, mag je tegenwoordig blij zijn, als je nog een half jaar lang ww krijgt. Daarna ben je aangewezen op een bijstandsuitkering. Als je daarnaast een partner hebt met een (vaak minimaal) inkomen, ben je de sjors en ontvang je of nog maar heel weinig of niets. Conclusie: of er zijn een aantal mensen de bijstand 'ingestroomd' met geen, of een partner met weinig of geen inkomen. Deze groeperingen hebben het dus financieel bijzonder moeilijk, de praktijk geeft bewijst dat intussen al, met het bekend worden dat het aantal wanbetalingen voor de zorgpolis dramatisch is gestegen. Armoe troef dus.

Het huidige marionettenkabinet Wilders, die de zwakkeren diep de goot in hebben geschopt, worden langzaam wakker en zien nu in dat de kosten, die een grotere armoe met zich meebrengt, de pan uitrijzen. Dus kondigt het CDA met veel sociaal poeha een financiële verbetering voor de laagste inkomens en een stijging van de belasting voor de welgestelden. Het CDA vergeet bij al het gejuich even, dat het door hen gevoerde beleid al velen in de ellende hebben gestort. Waarom het CDA alleen noemen in deze? Ten eerste omdat ze zoals gezegd, nu ineens de held van de zwakkeren uithangen en bovendien zijn zij intussen al 10 jaar aan het bewind (weet u nog: eerst het zuur, dan het zoet?) en als zodanig verantwoordelijk voor het al langere tijd uitkleden van de bijna naakten. Dat wil niet zeggen, dat de PvdA, PVV of de VVD niet ook verantwoordelijk zijn. Daarnaast heeft dit kutkabinet plannen tot grotere flexibiliteit van de arbeid en afbraak van het ontslagrecht (daar is GroenLinks ook voorstander van), dus nog minder ww. Bovendien moet elke cent extra, die in een huishouden met een bijstandsuitkering, worden ingeleverd. Echt heel sociaal allemaal, een bijstandsuitkering is ten slotte een flink inkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten