Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 22 september 2011

De algemene beschouwingen: Rutte is 'boos'

Het onzelfstandig VVD ventje Rutte, die minister-presidentje mag spelen van de valswitte Limburgse koekenbakker Wilders, is boos op de media en op Roemer, de rode kneus van de SP. Wat heeft Roemer gedaan? Is hij bij het raampje gaan zitten, terwijl het Rutte's beurt was? Heeft hij lekkers weggesnoept voor de neus van Rutte? Driewerf nee! Roemer vroeg voor de hervatting van de algemene beschouwingen vandaag, een reactie van Rutte op het optreden van Wilders gisteren en afstand te nemen van deze fascist.
Volgens Rutte zijn er veel belangrijker zaken, zoals: de Europese schuldencrisis, de pensioenen het spaargeld van de burgers enz., alsof hij daar ook maar één seconde van wakker ligt. Rutte kan dit alles zeggen, omdat de oppositie het Limburgse varken Wilders niet van aanvang af bij de naam heeft genoemd, namelijk dat hij een fascist is. De geschiedenis heeft geleerd, dat je dit soort tuig geen millimeter regeringsverantwoordelijkheid mag geven. De oppositie had, i.p.v. zich druk te maken over het woordgebruik van Wilders, van meet af aan elke samenwerking met dit door fascisten geregisseerde kabinet, moeten vermijden, en geen maatregel moeten steunen, zelfs in deze financiële moeilijke tijden.
Je kan rustig stellen, dat de oppositie Rutte de kans heeft gegeven, de oneigenlijke bezuinigingen die ons nu te wachten staan, uit te voeren. Oneigenlijk? Ja, er is op rechtvaardige gronden veel meer geld te halen, maar dat zou de vriendjes van Rutte treffen en dat is natuurlijk volkomen buiten de orde. De farmaceutische industrie en die van medische apparatuur aanpakken is ook al een station te ver voor dit kutkabinet. De salariëring in de zorg aanpakken en de managers er uit flikkeren, zal eveneens niet gebeuren (en dan bedoel ik bij salariëring, deze voor het hogere kader in de zorg). De bouwmaffia eindelijk echt laten bloeden voor al de gestolen miljarden. Bovendien zou de koophuizenmarkt tegen het licht moeten worden gehouden, de helft van de huizenprijs is gebakkenlucht, maar dat moet koste wat kost in stand worden gehouden, tot de boel in elkaar klapt en dat punt komt steeds dichterbij (maatregelen hoeven trouwens niet ten koste te gaan van de gemiddelde huizenbezitter). De aan de huizenprijs verbonden hypotheekrenteaftrek is niet te handhaven, daar zijn (internationale) specialisten het over eens, dat wordt dus afboeken bij de banken, de grote vrienden van dit flutkabinet.
Rutte zal de samenwerking met Wilders niet opzeggen, zeker nu niet, dan kan hij zijn smerige plannetjes namelijk niet doorvoeren.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten