Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 5 augustus 2012

Poch, meeste bewijs is niet rond te krijgen

In het Argentijnse proces tegen Poch, betreffende het in zee gooien van Argentijnen, die tegen het militaire regime van Videla waren, schijnt het dat de bewijsvoering moeilijk rond te krijgen is. Niet zo gek, als je beseft, dat de getuigen à charge, de op hen gepleegde moord niet overleefden (zo gaat dat bij moorden), het is te hopen dat er militairen of ambtenaren uit die tijd zijn, die wroeging hebben over hun rol en alsnog uit de school klappen (zij zullen bij gebrek aan documentatie, de enige getuigen à charge van betekenis zijn).

Volgens de advocaat van Poch, Knoops, moet de getuigenis, die Poch zelf gaf tijdens een diner (waarschijnlijk aangeschoten), in een ander licht gezien worden. Volgens Knoops sprak Poch in de 'wij' vorm, niet het majesteitelijk meervoud, maar wij, als: "wij hebben ze een lesje geleerd", en wees eerlijk, dat heeft het Videla regime met haar tegenstanders gedaan.........

Wel geeft het eens te meer aan, dat Poch achter het fascistische Videla regime stond en achter de misdaden van dat regime (en de geschiedenis laat meer dan voldoende zien, dat voor figuren, die dit soort walgelijke moorden goedkeuren, de stap naar meedoen bijzonder klein is, zeker als de persoon in kwestie in het bezit is van een vliegbrevet).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten