Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 11 april 2013

Het woonakkoord en de huurders

Als het woonakkoord wordt besproken in de media, hoor je regelmatig de stelling, dat de huurders achter dit akkoord staan. Dat is ten enen male een grote misvatting, de Woonbond en de woningbouwcorporaties, die aanvankelijk positief waren over een te sluiten akkoord, hebben zich voor een groot deel tegen het gesloten akkoord gekeerd. Daarnaast kan je je afvragen in hoeverre de Woonbond huurders vertegenwoordigt; de woningbouwcorporaties verhuren huizen en huren ze niet, bovendien als je de positie van de woningbouwcorporaties van de afgelopen 15 jaar ziet t.a.v. huurders, kan je gerust stellen, dat zij al helemaal geen huurders vertegenwoordigen, al zullen huurders die werken voor de corporaties en huurders die van toeten nog blazen weten, het hier niet mee eens zijn, maar dat is een bijzonder klein aantal huurders.

Eén ding is zeker, de huurders worden gepakt, voor een uit de bocht gevlogen huizenmarkt. Niet zij zijn de schuld van die huizenbubbel, die volgens een gisteren uitgebracht rapport, is veroorzaakt door veel te grote hypotheken. Al hoor je in dit rapport niets of weinig over de veel te hoge grondprijs, of de veel te hoge prijzen die de bouwmaffia in rekening brengt. Ook over met name PvdA wethouders, die de laatste 20 jaar een bijzonder groot deel van de echte sociale huurwoningen hebben gesloopt, hoor je niets. Het is logisch als je op die gesloopte grond, die veel te duur wordt verkocht (alweer door met name PvdA wethouders), vervolgens koophuizen en dure huurwoningen, in een veel kleiner aantal terug bouwt, dat er een tekort aan huurwoningen ontstaat. Huurders met een wat hoger inkomen, worden neergezet als asocialen die moeten verhuizen, terwijl zij zoals gezegd, niets te maken hebben met het tekort aan huurwoningen of de huizenbubbel en zelfs niet kunnen verhuizen vanwege een tekort aan passende huizen*, als ze dat al zouden willen.........

Het grote doel van alle gekloot is het in stand houden van een veel te hoge huizenprijs en een huurmarkt met veel te dure huizen creëren, al begint er met het uitgebrachte rapport langzaam licht te gloren aan het eind van de tunnel. We zijn er pas, als er huurhuizen worden gebouwd op grond, die niet als goud verkocht wordt door de gemeenten, er wordt gestopt met de sloop van goede, echte sociale huurwoningen en de bouwmaffia eens goed wordt doorgelicht op prijsstellingen, immers hoe kan eenzelfde huis net over de grens al snel de helft goedkoper zijn.....?

En die PvdA wethouders, of die van een andere kleur, die grond veel te duur verkopen en goede huurhuizen slopen? Die zouden als de donder op straat gezet moeten worden, met alleen recht op bijstand, zij hebben zich al veel te veel verrijkt ten koste van de burgers, bovendien hebben de meeste van deze wethouders goede banden met de bouwmaffia en hoef je niet op te kijken dat ze daar tzt de vruchten van plukken. Strafvervolging lijkt mij dan ook op z'n plaats. Trouwens over die bouwmaffia, daar wordt het de hoogste tijd, de honderden miljarden aan belastinggeld, die zij hebben gestolen, terug te halen.....

*Deze zogenaamde scheefwoners in de huidige, totaal verrotte markt dwingen een huis te kopen, is zelfs een onmogelijkheid, daar zij geen hypotheek kunnen afsluiten. Hen daarom extra huurverhoging geven, is alleen daarom al een schoftenstreek van formaat!!!!

VVD leeghoofd en 'scheefbestuurder' Blok dient zo snel mogelijk met een enkeltje naar Siberië gestuurd te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten