Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 1 mei 2013

China: organen werden verwijderd bij een nog levende geëxecuteerde

Ik geloofde m'n oren niet toen ik gistermiddag op de BBC World Service radio uitzending hoorde (rond 14.10 u. onze tijd), hoe een chirurg vertelde, dat hij bij een geëxecuteerde die nog leefde, diens lever en nieren heeft verwijderd, om ze in een speciale voor transplantatie doeleinden gemaakte verpakking te doen. Hij constateerde dat de persoon nog leefde, toen hij in opdracht van een meerdere in het lichaam begon te snijden. Doordat de wond begon te bloeden, wist hij dat de man nog leefde, toch ging hij door, daar hij nu eenmaal bevel had gekregen zijn taak uit te voeren, Befehl ist Befehl......!
Het is ongelofelijk, maar in de BBC studio zat men deze chirurg (die intussen in het westen woont) nog goed te praten ook, alsof je de kampbeulen van Auschwitz schoon zit te praten. Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn/haar daden, ook al zou je bedreigd worden, immers als niemand zich verzet tegen onmenselijke handelingen, zal er geen bliksem in die handelingen veranderen, bovendien kan je eigenbelang nooit boven dan van een ander stellen, zeker als je die persoon daar pijn mee doet, laat staan vermoorden (op een gruwelijke manier).

Benieuwd wat de ADHD ondernemers, die goede zaken met en in China doen van dit nieuwe feit vinden, ondernemers die onmiddellijk kwaad worden als je het woord 'mensenrechten' noemt. Nog meer benieuwd ben ik naar wat de wanpresterend PvdA minister van Buitenlandse Zaken, Timmermans hier op te zeggen heeft, immers als de belangen maar groot genoeg zijn, verdwijnen de zorgen om mensenrechten als sneeuw voor de zon, ook voor deze hypocriet, die zegt dat deze rechten een leidraad in zijn beleid zijn........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten