Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 2 april 2014

Muzikaal recept voor eindelijk goed basisonderwijs, waar leraren niet overwerkt raken, dit met een maximale klassengrootte van 24 leerlingen!

Een nieuwe dag en toch weer een nieuw geneeskrachtig muzikaal recept van jouw eigen blogdokter Pisser. Voel je je rot na een dag werken of studeren? Afgezeken door een miezerige meerdere? Gewoon moe, machteloos, of voel je je lekker, maakt allemaal niet uit, met de recepten van dr. P zullen de negatieve vibraties snel naar de achtergrond verdwijnen en kan je je opladen voor later, of voor morgen, of voor... zie zelf maar!

Om te beginnen haalt dr. P het album 'Cabretta' (volgorde afspeellijst klopt niet) van Mink DeVille, uit zijn platenkast, zijn eerste album met de megahit 'Spanish Stroll', jezus wat een sensatie was dit nummer, toen het voor het eerst werd uitgebracht!!!! Willy DeVille, zoals zijn naam is, stierf helaas op 6 augustus 2009.... Geniet van zijn prachtige stem, de zweterige rock, met latin ondergrond, of volledig op de voorgrond, of zelfs de toen al retro rock&roll van eind jaren 50 op een geweldige manier gebracht, geniet ook van de perfecte en glasheldere productie door Jack Nitzsche, maar het lijkt of je een productie van Phil Spector hoort!! Vervolgens Hugh Cornwell (moeilijk iets van te vinden, het nummer in de link is ook nog een slecht nummer...), net als DeVille een zanger met een bijzondere stem. Cornwell is de zanger van The Stranglers, met zijn soloalbum 'Wired', best mooie rock, maar iets te veel clichés en suffe teksten, maar zoals bij dit soort artiesten, het blijft interessant genoeg, ook voor dit recept! Door met een Belgische zanger, met ook zo'n geweldige stem, Arno (Hintjens) (kan helaas geen opnames vinden uit 1986, dus zoek als je zin hebt) en 'Ratata', een groots album, spacewaverock van de hoogste plank!!!! In de media bijt Hintjes regelmatig van zich af, hier een link. In 1972 hoorde ik het eerste Roxy Music album, bij een Kunstschilder die een gekraakt pandje bewoonde (maar wel activist bleef!), in het Gentse Patershol (groet aan Johan Vermey, vermoedelijk in Australië en Jenny L. die nu met een dominee getrouwd is... ha! ha! ha!), nu een album van de zanger van deze toentertijd geweldige band, een man met alweer een geweldige stem, pleeborstel Bryan Ferry en 'Dylanesque', Dylan covers, best mooi album!! Nog één dan: Tom Waits en 'Blood Money', natuurlijk is dit een waanzinnig sterk album, geniaal mooi is een betere kwalificatie!!!! Door met een dame, met waanzinnig mooi stemgeluid (mocht tijd worden!): Goldfrapp en 'Live At Shepherds Bush Empire', volgens mij geen live album (keer gekopieerd van tv), maar wel een prachtige concertregistratie, over geniaal gesproken, jezus op een lek houtvlot!!!! ja en toen was het de hoogste tijd voor Sharkey & C-Rayz Walz (Are..). 'Monster Maker', waanzinnig getripte geluiden van een stel mafketels, maar let op de muziek en de teksten!!!! Tot slot The Chemical Brothers met 'We Are The Night', een waardig slot, met dit mooie acidtrancetriphopperdiepopalbum!!!!
Tot de volgende sessie en veel plezier!

BRIEBROEBRAPPERDIEBROEBAPSDIEBRAP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten