Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 23 november 2014

China, een kostschool voor kleuters.......

Hoorde zojuist een programma op BBC World Service (radio) over de omgang met kinderen, vanaf hun geboorte, in verschillende culturen. Vandaag was het de beurt aan kostscholen voor kleuters vanaf 3 jaar, in China. Veel negatieve reacties, van mensen, die dit als kind meemaakten, welgeteld maar één positieve reactie, van een vrouw, die dit als kleuter meemaakte, ze zou daardoor veel zelfstandiger zijn geworden....... Klinkt leuk, maar hoe kan je dat jaren later stellen, als je niet weet hoe 'onzelfstandig', dan wel 'zelfstandig' je was voor je derde levensjaar? Laat staan hoe dit geweest zou zijn, als je niet zo'n kostschool zou hebben 'bezocht' (alsof het een persoonlijke keus van de kleuter was.....).

Een moeder, die na 5 dagen haar kind kwam ophalen, vertelde de verslaggever, dat zij het afscheid voor haar kind 'makkelijker' maakt, doordat zij haar kind wijsmaakt, dat alleen de 'beste kinderen', naar zo'n kostschool 'mogen.....'
Ongelofelijk!!!

Op naar een maatschappij met werkbijen, willoze insecten gevoed met prestatiedrang, die men bij enige tegenspraak of crisis kan pletten als mieren........!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten