Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 26 november 2014

Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum failliet....... Leve de marktwerking in de zorg!!

Ziekenhuis 'De Sionsberg' in Dokkum gaat dicht, als het aan Achmea ligt, zo meldde Radio1 vanmiddag (na 14.30 u.). Volgens Achmea is de zorg daar slecht en is dat de reden voor een sluiting, niet het feit, dat het ziekenhuis met een schuld van 40 miljoen zit en op omvallen staat, leve de vermarkting van de zorg!! Natuurlijk is de schuld de hoofdreden voor Achmea, immers als zij het ziekenhuis voor hun verzekerden open willen houden, moeten ze de beurs trekken, voor een ziekenhuis, dat volgens de heilige marktwerking te weinig patiënten zou trekken en geloof mij maar die schuld van 40 miljoen is een schijntje voor Achmea. Gevolg: bijvoorbeeld mensen met een herseninfarct, die in dat deel van Friesland al met een langere aanrijtijd te maken hebben, moeten daardoor tot 45 minuten langer vervoerd worden..... Ach, 't gaat om Friezen, dus wat moakt 't uut, niewoar?!

Schippers stelde eerder dat het onaanvaardbaar is, als een ontevreden patiënt van een zorginstelling, niet in de buurt naar een andere instelling kan, maar dat geldt uiteraard alleen voor de eerste klas burgers van de randstad en de her en der verspreide villa dorpen, de rest kan verrotten!!
Of De Sionsberg nu wel of niet goed op de Nederlandse Zorgkaart staat, dat interesseert hare VVD kwaadaardigheid Schippers (en haar PvdA sidekick Martin 'die vrouw' van Rijn) al helemaal niet, terwijl ze zelf halleluja jutteperen riepen toen de kwaliteit van o.a ziekenhuizen via deze zorgkaart werd geïntroduceerd*, zelfs niet als de gebruikers van dat ziekenhuis, massaal zeggen uitermate tevreden zijn over de verleende zorg.......... Dit nog naast het feit, dat Schippers telkens weer stelt, dat de zorgverzekeraar niet op de plaats van de arts/specialist zal gaan zitten, me dunkt, dit gaat nog wel een 'klein stapje' verder......
Ongelofelijk!!!

Intussen is het ziekenhuis failliet verklaard, op BNR zit nu (iets na twaalven) een verslaggever het Achmea verhaal op te lepelen, als was het 't woord gods, dus de zorg zou slecht zijn..........

* Overigens vraag ik me af, of deze zorgkaart een objectief beeld geeft, van de kwaliteit die de ziekenhuizen in Nederland leveren.

Zie ook: 'Schippers vindt haar eigen beleid onaanvaardbaar...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten