Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 17 november 2014

Jumbo's laagste prijs garantie: vaak een garantie op grove uitbuiting!!

Winkelketen Jumbo maakt reclame met de leus: 'De laagste prijs garantie. Zo betaal je voor een kilo bananen 99 cent. U snapt zeker wel, dat de arbeiders die deze bananen moeten 'plukken', ongelofelijk weinig verdienen, immers de bananen moeten ook nog eens verscheept worden, dat kan natuurlijk nooit allemaal voor 99 cent.... Zeker als je nagaat, dat de directie van de plantages een flink vermogen verdienen, zoals dat bij de transporteur en Jumbo zelf natuurlijk ook het geval is.
Dus schaft u zichzelf, zoals Jumbo met haar reclame propageert, straks een paar kilo bananen aan en ach die bittere bijsmaak van uitbuiting proef je niet, bovendien mocht u er teveel hebben gekocht, voor zo'n prijs kan je er gerust wat weggooien!!

Natuurlijk begrijpt u ook, dat zo'n arbeider van dat overblijvende schijntje salaris nooit zijn/haar gezin kan onderhouden, laat staan een arts betalen, mocht dat nodig zijn. Zeg nu zelf, als u in een zo uitzichtloze situatie zou leven en u weet, dat er minstens één van uw kinderen zal sterven, voor deze volwassen is, u toch ook met uw kind zou vluchten naar een welgesteld land, waar men alles heeft en voor een kilo bananen maar 99 cent hoeft te betalen???!!! U zou wel gek zijn als u dat niet deed....! boycot Jumbo en andere winkels, die hun spullen aantoonbaar voor een schandalig lage prijs verkopen....... Overigens krijgt u die 'uitbuitingsgarantie', ook bij Chiquita en Delmonte........
Mensen koop a.u.b. bananen, die via eerlijke handel in de winkels belanden, dan heeft u bovendien een grote kans bananen te kopen, waar geen, of weinig gif in zit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten