Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 27 november 2014

Bezuinigingen: 'economen' vertellen u wel, hoe goed het is, dat u wordt uitgenomen door Rutte 2.....

Een ongelofelijke staal van arrogantie gistermorgen, bij het BNR- economenpanel, met de 'economen' en grofgraaiers Steven Schuit, Casper de Vries en Sylvester Eijffinger. Mensen, ik kan het programma van BNR (na 11.00 u.) niet meer naluisteren, nadat ik gisteren, post-uitzending, een hevige ongesteldheid heb opgelopen, door het smerige gelul, van dit tuig, allen hoogleraren met een groot aantal petten. Hetzelfde tuig dat de bankencrisis niet aan zag komen en zelfs de echte economen, die er wel voor waarschuwden, uitmaakten voor charlatans.....

Ik hoorde in het begin van het programma dat Ewald Engelen werd gehekeld door Eijffinger, Eijffinger stond ook op de omstreden lijst van Engelen, waarmee hij zijn boek aanprees*. Eijffinger was zo verbolgen, omdat hij nu juist in twee commissies had gezeten, o.a. de commissie Maas (Adviescommissie Toekomst Banken), die o.a. de kredietcrisis analyseerden........ ha! ha! ha! ha! ha! Dat geeft de lamlendigheid van die commissies nog eens aan, hoe is het mogelijk dat deze zak, die de bankencrisis niet zag aankomen, werd gevraagd voor die commissies??? Bovendien kan ik de uitkomsten van deze commissies niet anders zien, dan een poging de schade te beperken, die het aanzien van de banken en andere financiële instellingen hadden opgelopen, met hun ronduit onverantwoordelijke, misdadige gedrag. Verder gaat het er bij deze 'heren' immers niet om, dat Engelen uiterst scherpe analyses maakt en zijn voorspellingen, keer op keer uitkomen, nee, dat hij een domme truc gebruikte om zijn boek aan de man te brengen, dat telt pas echt....... Waar je wat betreft Eijffinger, al is het dan in een iets andere context, wel degelijk grote vraagtekens bij kan zetten! Eijffinger gaf voorafgaand aan de bankencrisis van 2008, advies aan de Tweede Kamer, van 2005 tot 2008...... ha! ha! ha! ha! ha! Hoeveel kreeg hij voor dat broddelwerk aan belastinggeld uitbetaald???

Dit tuig heeft nu de grootste bek, over de oplossing van de crisis, bonussen ongelimiteerd uitkeren, geen salarisplafonds en vooral de grote onderlaag knechten, door hen alle bevochten arbeidsrechten te ontnemen, ze het liefst een veel te duur huis aansmeren en als dat niet kan, ze een godsvermogen aan huur laten betalen (dat lukt al heel goed!), het studeren van kinderen uit die onderlaag tegenhouden, immers als je straks een nog groter werklozenleger hebt, moet je daar geen verstand tussen hebben zitten; kortom terug naar de goede oude tijden van de 19de eeuw!!!
Niet dat die onderlaag de crisis heeft veroorzaakt, die is door de financiële instellingen, als banken veroorzaakt, om die instellingen, met hun oninbare schulden schadeloos te stellen, mogen u en ik bloeden, ons nog verder laten knechten en daar vooral de bek over houden!!!

Eén van de schoften vergiste zich, toen hij zei, dat het arbeidsrecht nu gebrekkig is..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Natuurlijk bedoelde de zak het andersom, veel te uitgebreid!! ha! ha! ha! Terwijl dat recht wel degelijk al flink is ingeperkt, neem alleen al, de schandalige korting op de WW duur, een schoftenstreek van formaat!!!

Veel flexibiliteit natuurlijk en uiteraard viel het (intussen) cliché van 'een leven lang leren', meer dan eens, maar natuurlijk alleen vakgericht hè, dat 'spreekt......' Dat die werknemers straks helemaal uitgeleefd zijn, al voor hun 50ste en de zin in leven, niet meer zien, maakt niet uit, des te meer reden voor demotie (loonsverlaging), wie weet worden ze zo depressief, dat ze zich van kant maken: weer een ouwe nietsnut minder, ja toch....???!!!
Wat een schoften!

* Zie: 'Max van Weezel met kritiek op Engelen....... AUW!!!!!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten