Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 21 november 2014

Schippers vindt haar eigen beleid onaanvaardbaar...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Het is VVD helleveeg Schippers nu helemaal in de gitzwarte hersens geslagen: gisteren zei ze, dat wanneer een instelling niet goed is, de patiënt naar een andere instelling moet kunnen gaan en als die er niet is, is dat onaanvaardbaar....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Het was eerst halleluja jutteperen als instellingen fuseerden en instellingen werden gesloten, maar nu vindt de kuttekop, dat het fuseren om het fuseren uit den boze is..... ha! ha! ha! ha! ha! Bovendien: weet u nog wat ze eerder durfde te zeggen, over 'te kleine' regionale ziekenhuizen.....? Juist! Die moesten dicht of fuseren, na die fusie verdween er dan wel minstens één instelling!!! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Haar sidekick, de al net zo wanpresterende PvdA staatssecretaris, Martin 'die vrouw' van Rijn, wist gisteren overigens te melden, dat slechte instellingen overgenomen moeten worden door goede instellingen. Dit in het kader van het flink naar beneden bijstellen van de kwaliteit in goede zorginstellingen, waarna fusies 'nodig zullen zijn' en er geen andere instelling overblijven voor patiënten, die slecht worden behandeld, kortom een 'poreuze cirkel', die het verhaal van hare inhumaniteit Schippers de grond in boort...!! Of zou Schippers bedoelen, dat een Groningse patiënt dan maar in Limburg verpleegd en/of verzorgd moet worden?????

Hoe lang mogen pleuristrut Schippers, met PvdA hufter van Rijn op de bijrijdersstoel, nog blijven blunderen, voordat ze meer dan verdiend, de straat op worden geschopt?????!!!!

4 opmerkingen:

 1. "die vrouw" ...... Maar goed, ik denk dat het de bedoeling is dat burgers heel flexibel moeten worden, niet alleen in de zorg. Denk bijv. aan de reistijd per 1 juli 2015 die een werkloze dient af te leggen i.v.m. het moeten aanvaarden van werk: 3 uur. Ik vraag mij dan daarbij ook af hoe sommigen mensen die een bijstandsuitkering hebben de treinkosten moeten betalen, want die zijn niet mis. Over de zorg kan ik maar 1 ding zeggen: bah. En laat die twee nog maar even zitten... er wachten leuke banen bij de zorgverzekeraar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geachte Anoniem,

  dank voor uw reactie. Ik neem aan dat u met het begin van uw reactie: "die vrouw", bedoelt te zeggen, dat van Rijn niet mag worden aangevallen, op zijn handelen, nadat zijn vader en een buurman hun beklag hadden gedaan, over de behandeling van hun echtgenoten. "Die Vrouw", is dan ook de aanduiding waarmee van Rijn zijn moeder bedoelde..... Wat mij betreft is dat juist illustratief, voor het totale gebrek aan menselijk medeleven, van een staatssecretaris, die z'n uiterste best doet, om als zeer begaan over te komen, iets dat in totale tegenspraak is met zijn ijskoude hervorming van de zorg.

  Wat betreft uw opmerking over de komende maatregel, dat werklozen zelfs moeten solliciteren, als zij drie uur moeten reizen, ben ik het volledig met u eens, dit is een grof schandaal. De armoede in Nederland is groot, meer dan 4 miljoen mensen in Nederland, leven tegen, op, of onder de armoedegrens, waarvan een behoorlijk deel zelfs een baan heeft, die zo weinig oplevert, dat deze werknemers in ernstige financiele problemen komen, niet doordat ze 'een gat in de hand hebben', maar doordat bijvoorbeeld hun huur zo hoog is, dat ze zelfs met huurtoeslag niet toekomen....

  Als ik stel dat 'die twee als de sodemieter weg moeten, bedoel ik daar uiteraard heel Rutte 2 mee, hoe eerder deze neoliberale kliek weg is, des te sneller kunnen we de schandalige hervormingen terug draaien. Nu maar hopen, dat het grootste deel van de Nederlanders uit hun coma ontwaken en het verdommen nog langer op de bedriegers van de grote partijen te stemmen.... Ook al is de politiek bijzonder corrumperend en moet je maar afwachten wat kleinere partijen er van bakken, neem de SP. Al zeg ik daar meteen bij, dat de zorg bij de SP in heel wat betere handen is.
  Met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja "die vrouw"; ik herkende het direct :-) Ik ben een fan van Renske Leijten en Fleur Agema v.w.b. de zorg; ik heb persoonlijk veel hulp van beiden ontvangen. Maar inderdaad ik heb ook zeer mij twijfels of andere partijen er iets van gaan bakken. Je wordt er soms moedeloos van... Ik heb zelf met langdurige werklozen gewerkt. Het enige voordeel was in mijn geval dat deze mensen blij waren met enige structuur in hun leven, uitdagend werk deden en er een goede (werk)sfeer was. Maar.... jarenlang is aan deze mensen een wordt voorgehouden, dat zij konden doorstromen naar een reguliere baan...ik moet het nog meemaken! Door de goede punten die ik hier noem, hielden ze het vol. Maar het werken, kostten deze mensen geld in plaats van dat het geld opleverden. Met kleine extraatjes af te dwingen (kleding, cadeaubon van een supermarkt, een gezellige lunch) bij de gemeente kon je dan iets toevoegen. Ik spreek nu over de zgn. Melkertbanen, dus u begrijpt dat het enige tijd geleden is, maar er is dus nog steeds niets veranderd... ja ten nadele!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geachte Anoniem,

  nogmaals dank voor uw reactie. Inderdaad wat betreft de zorg, is er geen partij die het beter zou kunnen doen, dan de SP. Hoewel ik dezelfde SP op veel andere punten, zie afglijden in de richting van de andere grote politieke partijen. Triest te lezen, wat u vertelt over uw werk voor langdurig werklozen, inderdaad wat een frustratie voor die mensen, wier kinderen vaak hetzelfde lot wacht...
  Met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen