Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 10 november 2014

IAM Gold en duurzame goudwinning in Suriname.......... AUW!!!

In de laatste aflevering van BNR Duurzaam, die zaterdag 's morgens wordt herhaald (10.30 u.), vorige week o.a. als onderwerp de vergroening van de goudwinning in Suriname....... ha! ha! ha! ha! Het bedrijf IAM Gold (Canadees) heeft voor haar Surinaamse goudmijn 'Rosebel Gold Mine' een 'zonnecentrale' laten bouwen. Bijkomend voordeel: een lagere belasting van het Surinaamse stroomnet, dat al vanwege overbelasting vaak uitviel. Het geheel werd gepresenteerd als zie hoe goed wij bezig zijn, terwijl het puur eigen belang is, zeker als je als bedrijf om de haverklap moet overschakelen op een diesel aggregaat, wordt je daar niet echt gelukkig van. Maar 'goed', mooi nieuws voor de Surinamers, die dankzij de goudmijn, regelmatig 'in het donker' zaten.

Natuurlijk werd er met geen letter gerept over de uiterst vervuilende goudwinning, zo zijn Surinaamse rivieren, waarlangs aan goudwinning wordt gedaan, zwaar vervuild met o.a. kwik..... BNR Duurzaam wil best leuk milieu nieuws brengen, maar geen gezeur over zware vervuiling graag!!!!!

Oh ja, de Surinaamse overheid heeft ook een belang in de goudmijn, zij is voor maar liefst, houdt u vast: 30% eigenaar van de mijn en dus van de opbrengsten, valt helemaal niet tegen toch? 30%.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten