Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 2 maart 2015

Quality Slicer en vleespaal...........

U denkt misschien: "gadver, dat zal wel een goor verhaal zijn....." En ja, beste lezer dat is het en niet zo'n beetje ook!! Zeg het dan ouwehoer, hoor ik u al wanhopig krijsen, terwijl u de hand aan zichzelf slaat en met een kaasschaaf een plak van uw linkerbil snijdt. Welnu, om de spanning niet nodeloos op te laten lopen, waardoor u in nog grotere vertwijfeling raakt, zeg maar de koe bij de horens vattend en niet langer om de pispot draaiend, wil ik uw wanhopige nieuwsgierigheid niet langer op de proef stellen: gisteravond hoorde ik BNR's 'Eye Opener' in de herhaling. Te horen was een prijswinnaar, die een 'duurzaam innovatieve' machine had uitgevonden (als die niet allang op de VS markt van totaal overbodige machinerie te krijgen is): een machine die aan je vraagt hoe dik u een plak wilt en hoeveel plakken. Waarvan dan, vervelende zeikerd, zeg het dan, hoor ik u nog wanhopiger tekeer gaan, terwijl ook de rechterbil eraan moet geloven, welnu: een machine, die uiteraard niets vraagt, maar waar u op kan aangeven, of u bijvoorbeeld een plak ontbindend kadaver, laten we zeggen 'tong' van 1 millimeter dik wilt en hoeveel plakken u daarvan wenst te hebben........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! Hoe dat dan moet, als u daarna bijvoorbeeld een plak varkenskont wilt hebben, immers dat is weer een ander, in staat van ontbinding zijnd kadaveronderdeel, dat misschien al een week geleden werd geopend.

Het voordeel volgens de trotse uitvinder, dat je lekker vers een plak lijk kan laten snijden. Leuk voor in de supermarkt, als 20 kakkers tegelijk gebruik willen maken van deze helse lijkensnijder. Het zou ook verpakkingsmateriaal schelen, hoewel me dat sterk lijkt, immers dat gesneden lijk moet ook weer in een verpakking, met cellofaan tussen de plakken ontbindende product. Daardoor zou het volgens de uitvinder ook transportkosten schelen, ik neem aan, dat de verpakking die de 'quality slicer' nodig heeft, dan ter plekke in de verschillende supermarkten gemaakt wordt, anders moet je het alsnog aanvoeren...... Hoewel? Als je dat plastic en cellofaan zelf maakt, heb je weer grondstoffen nodig, die ook aangevoerd moeten worden. Voorts stelde de uitvinder dat je geen voorverpakte pakjes ontbindend vlees weg hoeft te gooien, als het spul over de datum is...... ha! ha! ha! ha! ha! En wie contrloleert de versheid van het door de 'slicer' gesneden product, of zijn we dan helemaal van de THT datum af???? Vragen, vragen en nog eens vragen, voor de moderne jonge mens van tegenwoordig!!

Volgens mij kruipt er nog een adder onder het gras (en laat die in godsnaam wegblijven van de quality slicer, het arme dier.....). De uitvinder sprak over een vleespaal........ gadver! Dus waarschijnlijk kan de 'slicer' alleen omgaan met producten van bepaalde maat en volume, dat betekent weer extra werk in de kadaverfabriek!! Er zal dus wel een verantwoordelijke aangesteld moeten worden in de super, één met een pistool, zodat deze de vleespaal, als die op de loop gaat, om kan leggen!!

Een EU prijs van 5 ton (belastinggeld) voor zo'n apparaat, t.b.v. de vleesindustrie... Een industrie die niets maar dan ook helemaal niets met duurzaamheid van doen heeft*.... Wie weet: volgend jaar een duurzame eco-olieboor!!!

Sluit de deuren en ramen zorgvuldig 's avonds, voor u het weet, staat de 'quality slicer' in uw slaapkamer!

Zo nu een lekkere boterham met een laag pindakaas van 2 millimeter en daarbovenop een laag sambal van 3 millimeter!

* Zie o.a.: 'Insecten eten: van het martelen van zoogdieren en vogels, naar het martelen van insecten..........'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten