Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 1 mei 2015

Dijksma: Zwanen worden in Nederland mishandeld onder 'toezicht' van de NVWA

Vanmiddag hoorde ik op Radio1 een samenvatting van 1 van de onderwerpen in de EenVandaag tv uitzending van morgenavond. Het onderwerp: zwanendrifters, ongelofelijk geteisem dat op illegale wijze zwanen vergaart, om die, voornamelijk aan het buitenland, te verkopen. Deze dierenbeulen zoeken jonge zwanen, ringt die en knipt een deel van één vleugel af (dwars door het bot, uiteraard zonder verdoving.....), zodat ze niet meer kunnen vliegen..... Na een aantal maanden vergaart men deze zwanen, na het verzamelen vervoert men deze dieren op elkaar gepakt in kofferruimtes van auto's, waar natuurlijk zwanen bij sterven......... Deze arme dieren worden daarna voor grof geld verkocht aan de kopers. Dit onmenselijke helletuig schuwt geen grof geweld, als zij worden aangesproken op hun uitermate schoften gedrag, een oude man overleed na zware mishandeling door dit tuig, de man kreeg na de mishandeling een hersenbloeding....

Je zou godverdomme een pistool kopen en het geteisem zelf te lijf gaan......

Al 15 jaar doet de NVWA niets aan deze smerige handel, het credo is, dat het vergunninghouders zijn, dus......... De zoveelste zaak, waar de NVWA weer laat zien, dat het een volkomen lam orgaan is...... Ook de politie doet weinig of niets, zo werden herhaalde aangiften geweigerd......... Het hufterige PvdA dikkerdje Dijksma, stelde op Kamervragen, dat er niets aan de hand was, hoewel zij was gewaarschuwd, dat er van alles mis was.... Intussen heeft zij filmbeelden gezien en heeft beloofd te proberen, deze smerige bedrijfstak helemaal te verbieden...... Al moet je dan wel constateren, dat de beloften van Dijksma zo zacht als ranzige warme boter zijn........ Dijksma bleef ook weinig anders over, daar ze werd gewezen op de EenVandaag uitzending van morgenavond en reken maar dat daar stront van komt...... Hoewel???

Wedden dat dit onderwerp a.s. zondag in Vroege Vogels zit? Uiteraard met veel lof voor Dijksma, zonder dat men haar eerdere falen op dit onderwerp noemt.... Maar ja, dat is dan wel weer 'logisch', immers Vroege Vogels is een VARA programma, en de VARA is de propagandazender van de PvdA!!

Voor meer berichten over het disfunctioneren van de NVWA en/of Dijksma, klik op het betreffende label, onder dit bericht.

5 opmerkingen:

 1. Verschrikkelijk gewoon! Zag net het fragment bij Een Vandaag. Pijn in mijn hart. Smerige lui. Ik stel voor dat we met zo veel mogelijk mensen die chubby van de 2e kamer gaan mailen en zorgen dat ze actie gaat ondernemen. Wat voor zieke lui doen dit in vredesnaam!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Anoniem (ik neem aan dat je dat wilt blijven),

  dank voor jouw reactie. Geheel met je eens, weet jij iemand, die zo iets op touw kan zetten?
  Je hebt hier alvast het startschot gegeven!
  met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de mishandeling en doden van deze mooie dieren moet onmiddellijk strafbaar worden gesteld dat criminele geteisem moeten met de zelfde methode gepijnigd worden , Dit mag toch niet zomaar gezien worden als werk , WAT DOET DE PARTIJ van de dieren hieraan ,dit is toch honderd keer erger als een visje vangen aan de waterkant !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als de politie niet aan het mishandelen en doden van een prachtig die (wat een zwaan is ) dan roep ik mensen aan om deze onmenselijke beulen hard aan te pakken totdat ze het nooit maar in hun Kop krijgen om deze verschrikkelijke daden uit te voeren in plaats van de veerpennen te breken en de hals van deze arme dieren ,Bij hun de armen te breken en hun benen een slag om te draaien laten wij actie ondernemen,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste 'Anoniemen',

  dank voor jullie reacties. Bijna geheel met juliie eens, al zou ik gevoelsmatig misschien hetzelfde over de vergelding denken, is dit niet de manier, waarop je anno 2015 met deze ploerten moet omgaan.....

  De Partij voor de Dieren, is ongetwijfeld tegen deze uiterst smerige gang van zaken. Dat doet overigens niets af aan het feit, dat dieren met een haak uit het water trekken, een uiterst grove marteling is. Al gaat de beroepsvisserij nog veel grover om met deze dieren. Vissen kunnen namelijk nog urenlang doorleven, als ze aan boord worden gestort.......

  De politie heeft als taak op te treden, tegen dit soort geteisem, er dient dan ook onmiddellijk een grondig onderzoek ingesteld worden naar de agenten, die weigerden een aangifte op te nemen, tegen dit tuig.

  Wat mij betreft mogen deze 'zwanendrifters gerust een jaar of 8 de bak in, jezus wat een schoften!

  Nog even over Vroege Vogels (Radio1 vanmorgen), deze berichtten inderdaad als voorspeld....... Al moet ik eerlijk toegeven, dat de presentatrice in een ander onderwerp, Rutte 2, dus ook de PvdA (al noemde ze die niet) als onbetrouwbaar neerzette.

  Met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen